لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۵

صربستان بار ديگر اعتراض خود را نسبت به استقلال کوزوو در شورای امنيت مطرح ساخت


صربستان ديروز (سه شنبه) در جلسه ويژه شورای امنيت سازمان ملل متحد در نيويورک بار ديگر اعتراض خود را نسبت به استقلال کوزوو مطرح ساخت.

ووک يِرِميچ، وزير امور خارجه صربستان، در اين جلسه به تشريح و بررسی معضلات و مسائل تفرقه آميزی پرداخت که در نتيجه اعلام يک جانبه استقلال کوزوو بوجود آمده است.

با وجود تلاشهای روسيه در جهت متقاعد ساختن شورای امنيت به انتشار بيانيه ای در رد استقلال کوزوو اعضای شورا می گويند در اين زمينه با يکديگر توافق ندارند.

يرميچ مجدداً تأکيد کرد که دولت صربستان مسئلۀ جدايی کوزوو را به هيچ وجه قانونی نمی داند، و هرگز زير بار به رسميت شناختن آن نخواهد رفت. وزير امور خارجۀ صربستان در اين باره گفت، «به رسميت شناختن استقلال يک جانبۀ کوزوو از طرف صربستان در واقع به منزله صحه گذاشتن و مشروعيت قانونی بخشيدن به هر نوع راه حلی برای اختلافات قومی است. اين کار باعث می شود تا بخشهای مختلف کشور هر وقت که اراده کنند بطور يک جانبه اعلام استقلال کنند. مانند اين است که هر تصميم سرِخود برای استقلال و هر جدايی تحميلی که از نظر جامعه بين المللی به رسميت شناخته شود به يکباره مشروعيت قانونی پيدا کند. و هر قوم و طايفه و گروه مذهبی مستمسکی پيدا می کند تا حرف خود را به کرسی بنشاند.»

يرميچ در پايان جلسۀ شورای امنيت به خبرنگاران گفت صربستان متوسل به زور نخواهد شد چون تجربه سالهای دهه ۱۹۹۰ را هنوز به ياد دارد . صربستان خواهان راه حلی مسالمت آميز است، راه حلی که مورد توافق و قبول شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز باشد.

سفير بريتانيا در سازمان ملل متحد توضيحات يرميچ را جالب، اما تکراری توصيف کرد.

زلمای خليل زاد نيز در تأييد نظر سفير بريتانيا گفت تنها نکته جديدی که در اظهارات آقای يرميچ مطرح شد اعلام تمايل دولت صربستان به برگزاری يک انتخابات جديد برای تعيين نخست وزيری وويسلاو کوشتونيتسا است. کوشتونيتسا در حال حاضر به خاطر مسئلۀ استقلال کوزوو و عضويت صربستان در اتحاديه اروپا آماج انتقادهای شديد اعضای طرفدار غرب کابينه دولت صربستان است.

کوزوو با جمعيت عمدتاً آلبانيايی تبار از سال ۱۹۹۹ در پی دخالت نظامی ناتو در توقف سرکوب اقوام آلبانيايی تبار به دست رئيس جمهوری وقت صربستان اسلوبودن ميلوسويچ تا ۲۸ام بهمن گذشته تحت نظارت سازمان ملل متحد اداره می شد.

XS
SM
MD
LG