روند انتخابات مجلس شورای اسلامی به نحوی پيش می رود که با تنش هايی در بين گروههای سياسی مواجه شده است. ردصلاحيت های گسترده داوطلبان انتخابات و رد و تاييد صلاحيت های مجدد توسط شورای نگهبان و اختلافات بر سر ليست های انتخاباتی از جمله موضوعاتی هستند که هر کدام زمينه ساز تنش ها در بين گروهها و انتقادهای گسترده از برگزار کنندگان شده است.
در فهرست های انتخاباتی در اردوگاه اصلاح طلبان و دوم خردادی ها، سه جريان بيشتر به چشم می خورد؛ ستاد ائتلاف اصلاح طلبان، که قرار بود ليست اصلی اصلاح طلبان را تشکيل دهد اما به دليل ردصلاحيت تعدادی از نامزدها و اختلافات موجود ميان آنها، ليست های ديگر مانند " ائتلاف مردمی اصلاح طلبان" در اين ميان خودنمايی کردند. همچنين در اين اردوگاه می توان به ليست "حزب اعتماد ملي" که مهدی کروبی در راس آن است اشاره کرد. اين سه جريان اگرچه ليست اوليه خودشان را اعلام کرده اند اما تعلل شورای نگهبان در اعلام آخرين ليست تاييد صلاحيت ها موجب شده تا ليست ها کامل منتشر نشوند.
از جمله موضوعات خبرساز در اردوگاه اصلاح طلبان، نقش و حضور مهدی کروبی در فعاليت های انتخاباتی است. اعضای حزب و داوطلبان مورد حمايت او در ليست حزب اعتماد ملی قرار گرفته اند تا بدين وسيله مهدی کروبی صف خود را از جبهه اصلاح طلبان جدا کند. البته اين موضوع تازگی ندارد چرا که رضا خاتمی، معاون سابق کروبی در مجلس ششم و دبير کل سابق جبهه مشارکت، روز شنبه به سايت آفتاب گفت: " آقای کروبی اکثر اوقات به تصميمات جمعی جبهه اصلاحات اعتنايی نمی کند و همواره تاکيد بر نظر خودش دارد و با اين شرايط نبايد آقای کروبی را در زمره اصلاح طلبان به شمار بياوريم."
به نظر می رسد مهدی کروبی می خواهد "به هر قيمتی" در قدرت حضور داشته باشد و به همين دليل نيز برای وارد کردن اعضای حزب خود ديدارهايی با آيت الله خامنه ای انجام داد.
و در سويی ديگر در جبهه محافظه کاران و جريان راست که اخيرا به نام اصولگرا خودشان را معرفی کرده اند، جريان غالب "جبهه متحد اصولگرايان" است اما اعضای "ائتلاف فراگير اصولگرايان" پس از بروز اختلافات شديد در بين اصولگرايان در برابر جبهه متحد صف آرايی کردند.
علی فلاحيان، وزير سابق اطلاعات در دوره رياست جمهوری هاشمی رفسنجانی و علی لاريجانی، دبير سابق شورای عالی امنيت ملی، از جمله افرادی بودند که از ليست جدا شدند.
علی لاريجانی پس از بروز اختلاف، به ديدار آيت اله مصباح يزدی و تعدادی از مراجع و مقامات حوزه در قم رفت تا حمايت آنها را بدست آورد. لاريجانی در کنار قاليباف شهردادر تهران و محسن رضايی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، که شديدا به ليست جبهه متحد اصولگرايان انتقاد دارند، جلسه ای هم در منزل محسن رضايی تشکيل دادند و در حمايت از ائتلاف فراگير اصولگرايان به توافق رسيدند تا بدين صورت گامی در تضعيف مهم ترين جبهه اصولگرايی بردارند.
اختلافات در اردوگاه اصولگرايان، البته، به مذاق آنها خوش نيامد چرا که خود را نيروهای ارزشی و مدافع انقلاب می دانند و از اينکه با بروز و نمود اختلافات، وجهه خود را زير سوال می برند، نگرانند.
شايد به همين دليل باشد که حسين فدايی عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرايان روز يکشنبه گذشته در دومين نشست مطبوعاتی انتخاباتی گروهشان اظهار کرد: "انتشار ليست های متعدد از سوی جريان اصولگرا به اختلاف برداشت و تشويش افکار عمومی نسبت به اصولگرايان منتهی خواهد شد."
اما در اين ميان، يکی از موضوعاتی که بيشتر خودنمايی ميکند حضور علی فلاحيان رئيس سابق وزارت اطلاعات در انتخابات است. او که از ليست اصولگرايان کنار گذاشته شد به ناچار يک گروه جديد از مشهد وارد کارزار انتخاباتی کرد. و حتی گفت بعدا عليه اصولگرايان افشاگری می کند. شايد يکی از نگرانی های دوستان فلاحيان، محکوميت بين المللی او به دليل قتل های سياسی در خارج از کشور باشد، اما عده ای معتقدند از آنجائيکه نام او به عنوان يکی از چهره های کليدی قتل های زنجيره ای در ايران مطرح شده است، در صورت فراهم شدن شرايط، او در داخل ايران نيز محکوم می شود.
اختلاف در ميان سران ائتلاف ها و گروههای حاضر در انتخابات بر سر صندلی های قدرت تنها موضوعی نيست که سردرگمی را در فضای انتخاباتی شکل داده بلکه روند انتخابات از ابتدا تا به امروز با انتقادات زيادی مواجه شده است.
از اين رو، گروههای سياسی و دانشجويی در داخل کشور از جمله جبهه متحد دانشجويی، جبهه دمکراتيک ايران، حزب ملت ايران، جبهه ملی ايران، شورای ملی مذهبی و تعدادی ديگر انتخابات را به دليل آنچه "غيردمکراتيک" می خوانند و آن را "آزاد" نمی دانند تحريم کرده اند و يا در انتخابات شرکت نخواهند کرد.