لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۱

اهدا جايزه اولاف پالمه به پروين اردلان


اهدا جايزه اولاف پالمه به پروين اردلان
اهدا جايزه اولاف پالمه به پروين اردلان
<!-- IMAGE -->

امسال جایزه اولاف پالمه به پروین اردلان از ایران اهدا شد. پروین اردلان کوشنده حقوق زنان، روزنامه نگار ساکن تهران است. جایزه معتبر اولاف پالمه بنام نخست وزیر پیشین سوئد نامگذاری شده و هر ساله بخاطر "دستآورد چشمگیر" در راستای اهداف انسانی به یکنفر اهدا میشود.

از میان برندگان این جایزه میتوان از واسلاو هاول کوشنده حقوق بشر و رئیس جمهوری پیشین چک و کوشنده برمه ای در راستای دموکراسی، خانم آن سان سو کی نامبرد.

در بیانیه ای کتبی که از سوی کمیته جایزه انتشار یافته، آمده است: "با وجود اذیت و آزار، تهدید و ایجاد مزاحمت، خانم پروین اردلان در تلاشهایش در راستای رسیدن به حقوق برابر مردان و زنان و همچنین بخاطر تلاش در راستای دمکراسی همواره پا برجا بوده و هرگز در دستيابی به ایدآلهایش کوتاه نیامده است."

خانم اردلان بعنوان روزنامه نگار با بسیاری از جراید درون ایران همکاری میکند و اغلب در زمینه موضوعاتی که زنان در ایران، کشوری که علیه زنان تبعیض قائل میشود و مسائلی که بانوان با آنها روبرو هستند بویژه در زمینه های ازدواج، سرپرستی فرزند و ارث، قلم میزند. وی همچنین عضو فعال "تلاش برای گردآوری یک میلیون امضا" یعنی جنبش مسالمت آمیز در راستای دگرگون کردن قوانین تبعیض آمیز میباشد.

انتشار خبر نام برنده جایزه اولاف پالمه یعنی خانم اردلان در زمانی صورت میگیرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران همچنان به سرکوب فعالين حقوق زنان ادامه میدهد. از هنگامیکه در سال ۲۰۰۶ تلاش برای گردآوری یک میلیون امضا آغاز شد، ۴۰ فعال حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران دستگیر شده اند. روز ۱۴ فوریه دو نفر دیگر بنامهای راحله عسگرزاده و نسیم خسروی هنگامیکه در یک پارک سرگرم گردآوری امضا بودند دستگیر شدند. آنها مانند بسیاری از فعالين دستگیر شده، متهم به نشر تبلیغات علیه حکومت جمهوری اسلامی ایران شده اند.

اخیرا خانم کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده در زمینه دمکراسی در خاورمیانه و جاهای دیگر بیاناتی اظهار داشته و گفته است: "واقع بینانه ترین راه برای مردم از هر رنگ و نژاد و از هر قوم و مذهب برای حل اختلافات خود و سهیم شدن در قدرت و التیام بخشیدن به شکافهای اجتماعی از راه مسالمت آمیز، دموکراسی است. "و این راهی است مطمئن که زنان به جایگاه و حقوق برابر در جامعه دست می یابند. آری دموکراسی برترین گزینه است." پروین اردلان و دیگران مانند او که از راه مسالمت آمیز در راستای تغییر و دگرگونی در ایران تلاش میکنند از این موضوع بخوبی آگاهند.

شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا میگوید: "ایالات متحده در کنار زنان ایران که شجاعانه برای حقوق جهانی خود و برقراری عدالت و انصاف در میهنشان تلاش میکنند، ایستاده است."

XS
SM
MD
LG