لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۹

مقامات آمریکائی: جمهوری اسلامی ایران همچنان به نقش خرابکارانه خود در عراق ادامه میدهد


مقامات آمريکائی اظهار ميدارند که جمهوری اسلامی ايران همچنان به نقش خرابکارانه خود در عراق ادامه ميدهد.

ديويد ساترفيلد از مقامات بلند پايه وزارت امور خارجه ايالات متحده در امور عراق ميگويد، «جمهوری اسلامی ايران در عراق همچنان سرگرم آموزش و ارسال تجهيزات به شبه نظاميان تند رو است واين شبه نظا ميان هم همچنان به اعمال خشونت آميز خود ادامه می دهند.»

دريا دار گرگوری اسميت سخنگوی نيروهای ائتلاف در عراق می گويد، «نيروهای ويژه شبه نظاميان تند رو شيعي، که از جانب جمهوری اسلامی ايران پشتيبانی ميشوند، از اين سلاحها برای حمله به نيروهای آمريکايی و عراقی استفاده می کنند.» دريا دار اسميت اضافه می کند، «بسياری از اين سلاحها مدتهاست که در خاک عراق پنهان شده اند.»

او همچنين می افزايد، «عراقيها برای گرفتن آموزش به ايران می روند و پس از بازگشت هم در آموزش ساير افراد و هم در سازماندهی فعاليت ميکنند. فعاليت اين گروها طی ماههای اخير کاهش نيافته است. اين گروهها در شمار خشن ترين گروههای تند روئی هستند که ما در ميان شيعان افراطی ديده ايم. جمهوری اسلامی ايران در پشتيبانی در آموزش و دادن کمکهای مالی به آنها با اهداف خود همچنان ادامه ميدهد.»

جمهوری اسلامی ايران اخيرا دور چهارم گفتگو با ايلات متحده آمريکا پيرامون اوضاع امنيت عراق را به عقب انداخت.

دريا درا اسميت به گزارشگران گفت، «پيامی را که بايد جمهوری اسلامی ايران پيرامون اوضاع امنيت عراق بشنود روشن است.»

دريادار اسميت افزود، «موضع ما تا سر حد امکان پيرامون نفوذ ماجرا جويانه جمهوری اسلامی ايران در عراق روشن بوده است، و پيشنهاد می کنم که در راستای گفتگوهايمان هم، چنانچه اين ديدار و گفتگو دست دهد، با جمهوری اسلامی ايران رک و راست و روشن خواهيم بود.»

محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران اوائل ماه مارس از عراق ديدن خواهد کرد. اين نخستين سفر رئيس جمهوری اسلامی ايران پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ خواهد بود.

رايان کراکر سفير ايالات متحده آمريکا در عراق با اميدواری می گويد، «همواره بر اين باور بوده ام برای جمهوری اسلامی ايران اين فرصتی است بسيار مغتنم که منافع امنيتی دراز مدت خود با عراق را مورد ارزيابی دوباره قرار دهد.»

رايان کراکر ميافزايد، «جمهوری اسلامی ايران در دراز مدت نيازمند عراقی است آرام و با ثبات ونه جامعه ای نا آرام و بدون ثبات و مواجه با دشواريهاو نا آراميهای امنيتی که در حال حاضر ايران عملا در عراق آنرا دنبال ميکند.»

XS
SM
MD
LG