بدنبال تظاهرات ناسيوناليست های صرب در شهر ميتروويتزا در شمال کوزوو پييت ر ف يت فرستاده ويژه اتحاديه اروپا در کوزوو دستور داد کارکنان اتحاديه موقتا شهر ميتروويتزا را ترک کرده و از صرب های کوزوو خواست در برقراری آرامش با صلحبانان اتحاديه اروپا همکاری کنند. وی گفت، «من از جامعه صرب های کوزوو درخواست می کنم که با ما همکاری کنند و اميدوارم خشونت ها در شمال ميتروويتزا خاتمه يابد تا ما بتوانيم با صرب های کوزوو به گفتگو بنشينيم و به فعاليت های خود ادامه دهيم.»
بدنبال اعلام استقلال کوزوو در روز يکشنبه گذشته ۱۸۰۰ مامور امنيتی اتحاديه اروپا برای برقراری نظم در کوزوو جايگزين صلحبانان سازمان ملل خواهند شد. ولی صرب ها که ۱۰ در صد جمعيت دو ميليون نفره کوزوو را تشکيل می دهند عصبانيت ناشی از استقلال کوزوو را با حمله به مراکز سازمان ملل و اتحاديه اروپا نشان دادند. ۲۰۰ هزار صربی که در کوزوو و در ميان اکثريت آلبانی تباران زندگی می کنند نگرانند که با استقلال کوزوو مجبور شوند خانه و کاشانه خود را ترک کنند.
در اواخر دهه ۱۹۹۰ بواسطه جنگ بين نيرو های صرب و استقلال طلبان آلبانی تبار و بدنبال آن بمب باران نيرو های ناتو برای بيرون راندن نيرو های صرب از کوزوو صرب ها مجبور به ترک کوزوو شدند، ولی با پايان جنگ و برقراری آرامش توسط نيرو های سازمان ملل و ناتو توانستند به کوزوو بازگردند که بخشی از اين پناهندگان صرب در شمال ميتروويتزا که صحنه برخورد های قومی اخير است زندگی می کنند.
ده سال پس از اين که سازمان ملل کنترل کوزوو را بدست گرفت هنوز ميتروويتزا با جمعيت ۱۰۰ هزار نفر در دو دستگی قومی و تنش به سر می برد و صلح بانان سازمان پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) فقط توانسته اند صرب ها و آلبانی تباران را از يکديگر جدا نگاه دارند.
مساله زندگی اين پناهندگان صرب در کوزوو يکی از موارد عمده بحث بين سران صرب و رهبران آلبانی تبار بوده که تاکنون نيز به نتيجه نرسيده است.
از سوی ديگر برخی از صرب های مسيحی که در شهر گراتزانيتزا در کوزوو و در ميان آلبانی تباران زندگی می کنند احساس نا امنی کرده و می گويند در حالی که در وحشت به سر می برند دولت بلگراد آنان را فراموش کرده است.
ولی برغم تنش های فرقه ای در کوزوو سازمان ملل فقط می تواند از رهبران محلی بخواهد که امنيت اين مسيحيان صرب را تضمين کنند.