لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۸

چشم انداز اقتصاد کره جنوبی پس از انتخاب رياست جمهوری جديد


لی ميونگ باک از روز دو شنبه دوران ۵ ساله رياست جمهوری خودرا آغاز می کند. حضور او درکاخ رياست جمهوری نشانه نفوذ گسترده بخش سوداگری و اقتصادی و شرکتهای بزرگ در سياست کره جنوبی است.

لی اقتصادی را به ارث می برد که رشد سالانه اش ۵ درصد بوده، شرکتهای کشورش شرکتهائی با ملاکهای جهانی اند، و از يک نيروی کاری برخوردار است که مشتاق آموزش اند. چنان وضعيتی بايد مورد غبطه خيلی ازرهبران جهان باشد. لی اما جاه طلب ترازآنست که به اين حد قانع باشد. وی در انتخابات ماه دسامبر با اکثريت بزرگی به پيروزی رسيد، و ميگويد

«وضعيتی ايجاد خواهم کردکه هر کسب و کاری براحتی بتواند سرمايه گذاری کند. با رونق بخشيدن به اقتصاد، بر ميزان اشتغال زائی خواهم افزود. تلاش خواهم کرد اقتصاد محلی، شرکتهای کوچک و ميانحال، و صنعت مشاغل آزاد فعال پر رونق شود. دولت لی ميونگ باک از همان آغاز به اين شکل کار توجهی ويژه خواهد داشت.»

لی با شعار «اقتصاد اول» تعهد کرده است رشد اقتصادی را به ۷ درصد برساند. و در طول دو دهه درآمد سرانه کره ايها رابه دو برابر کنونی، يعنی ۴۰,۰۰۰ دلار، برساند و اقتصاد کره جنوبی را که در حال حاضر مقام دوازدهم جهان رادارد به مقام هفتم ارتقادهد.

بخش کارفرمائی کره جنوبی از انتخاب لی بشدت خشنود است. چونگ اين سوک از بازرگانان سئول می گويد، «وقتی پرزيدنت لی ميونگ باک را انتخاب کرديم اميدوار بوديم اقتصادمان را به حد اکثر رشد و رونق برساند. خاصه مردم محروم که وضع مالی چندان خوبی ندارند. البته ثروتمندان کار خودشان را می کنند و کاری به اين کارها ندارند.»

لی ۶۶ سال دارد و در کشورش به «بولدوزر» شهرت يافته است. پيشتر در مقام عضو پارلمان و شهردار سئول (پايتخت) انجام وظيفه کرده است.

وقتی مدير عامل شرکت هيوندای شد، تنها ۳۵ سال داشت. او متخصص ايجاد شرکتهای غول آسا با ملاکهای جهانی است.

هوانگ اين هاک، اقتصاددان، می گويد لی در راستای احيای اقتصاد کشور به جبهه داخلی هم توجه دارد و تنها نگاهش به خارج متوجه نيست. وی گفت، «دولت جديدهمه تلاشش را به کار خواهد گرفت تا صنعت صادرات را تحرکی تازه ببخشد، اما نظام اقتصا دی جاری البته به آنچه در داخل برای رونق دادن به اقتصاد می توانيم کرد نيز توجه دارد. و اينکه مردم را به ساختن و سرمايه گذاری تشويق کند. با چنان اقدامی رونق اقتصادی شتاب بيشتری خواهد گرفت.»

برنامه لی برای رشد اقتصادی مبهم می نمايد، اما با روحيه مغرور مردمی که می خواهند با چالشها دست و پنجه نرم کنند جور در می آيد. ۵۰ سال پيش کره جنوبی کشوری فقير بود و از کره شمالی، همسايه کمونيستش، بمراتب از نظر اقتصادی عقب تر. اما حالا دوازدهمين اقتصاد جهان است.

XS
SM
MD
LG