کريستوفر هيل، دستيار وزرات امورخارجه ايالات متحده و نماينده آمريکا در گروه ناظران خلع سلاح اتمی کره شمالی، می گويد کره شمالی منکر وجود برنامه غنی سازی اورانيوم مورد نياز بمب اتمی شده است. او ادامه داد، «قطعات خريداری شده ای را که به ما نشان دادند، به منظور غنی سازی اورانيوم مورد بهره برداری قرار نگرفته بودند. به لحاظ نظری هم درست است که اگر اين قطعه به منظور غنی سازی اورانيوم مورد استفاده قرار نگرفته باشد پس ما مشکل غنی سازی اورانيوم نداريم.»
کريستوفرهيل همچنين با اشاره به همکاريهای اتمی کره شمالی با سوريه اضافه کرد، «کره شمالی با درخواست ايالات متحده مبنی بر عدم صدور تکنولوژی اتمی به ديگر کشورها موافقت کرده است.»
کريستوفر هيل افزود، «با اين همه دولت ايالات متحده قصد ندارد شتابزده عمل کند.» تاکيد آقای هيل بر شمرده گام نهادن در اين زمينه هشداری به دولت آينده کره جنوبی بشمار می آيد که پيشاپيش خواهان شدت عمل بيشتر عليه کره شمالی ست. چرا که رئيس جمهوری محافظه کار کره جنوبی که هفته آينده قدرت را به دست خواهد گرفت به پيروی از سياستهای حزب محافظه کار گفته است، «برنامه کمکهای اقتصادی به کره شمالی تحت عنوان «چشم انداز ۳۰۰۰» را تا برچيدن کامل تاسيسات هسته ای کره شمالی متوقف خواهد کرد.
برنامه «چشم انداز ۳۰۰۰» که با توافق ايالات متحده از سوی کره جنوبی به کره شمالی پيشنهاد شده شامل گسترش کمکهای اقتصادی به کره شمالی طی ده سال آينده به منظور ارتقای درآمد سرانه آن کشور تا سطح سه هزار دلار می باشد.
لغو برنامه چشم انداز ۳۰۰۰ از سوی کره جنوبی می تواند خشم حاکمان کره شمالی و توقف برچيدن تاسيسات هسته ای را در پی داشته باشد. از اين رو آقای کيم ميونگ بک، که از سوی نمايندگان ليبرال پارلمان کره جنوبی در اين باره به پرسش کشيده شده بود، مواضعش را تعديل کرده است. وی به قانون گذاران ليبرال آن کشور قول داد وزراتخانه همکاری با کره شمالی را در کابينه اش حفظ کند تا کمکهای اقتصادی جنوب به شمال ادامه يابد.
و اما در فضای پر تنش منطقه، گروه ارکستر فيلامونيک نيويورک به پيونگ يانگ رفته است تا هفته آينده به منظور دوستی و يگانگی مردم فرای مرزها و اختلافات سياسی به اجرای برنامه در آنجا بپردازد.