لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۹

وال استريت در انتظار افقی روشنتر در اقتصاد آمريکاست


تا امروز بازار سهام طی ماه جاری ميلادی (فوريه) ثبات بيشتری از ماه ژانويه داشته است، اما وال استريت پيش از ازسرگرفتن معاملات بطور اطمينان بخش در انتظار افقی روشنتر در اقتصاد آمريکاست.

بازار کاملا راکد مسکن بر بازار سهام نيز اثر شگرفی گذاشته است، به ويژه از آن روی که سهامداران نگران آن دسته از کارخانه هايی هستند که بخشی از سرمايه شان در بازار مرده مسکن عملاً مسدود است.

امروز قرار است وزارت بازرگانی گزارشی ازتلاشهای تازه برای تحريک بازار مسکن و اجازه ساختهای جديد ارائه دهد که ناظران معتقدند گزارش درخشانی نخواهد بود، اما هرچه باشد قاعدتا بر وضعيت بورس نيز تاثير خواهد گذارد.

نزول ارزش دلار به موازات بالا ماندن هزينه های خوراک و سوخت خطر تورم را بالای سر اقتصاد کشور نگاه داشته است. الکساندر پاريس، اقتصاددان و تحليلگر بازار سهام، خريد سهام د راين شرايط را بهترين گزينه دانسته و می افزايد معمولا اوضاع اقتصادی پيش از بهبود وخيم تر می شود، و دقيقا در همين شرايط است که بايد خريد کرد و اين کاری است که اغلب سهامداران حرفه ای اين روزها انجام می دهند.

به رغم آنکه آمار حاکی است شاخص بازار درمورد بيشتر سهام به ويژه نزدک در قياس بايک سال پيش دوازده و نيم درصد کاهش يافته است، تحليلگران بازار سرمايه برآنند که بهای عمده سهام هنوز به کف آن نرسيده است.

عده ای از تحليلگران بازار سرمايه برآنند که آنچه ابهام شرايط بازار را بيشتر می کند، آن است که آيا داده های هفته های پيش رو می تواند به فرجام خوش تر بازار سهام متنج شود و بورس را رونق دهد يا بازار سهام هم بايد منتظر ديگر بخشهای بافتار اقتصادی کشور باشد و تا ترميم آنها جان نخواهد گرفت. اين ابهامی است که اکثر تحليلگران اقتصادی گرفتار آنند.

در حالی که نگرانی از رکود کامل بازار در وال استريت به وضوح حس می شود، برخی اقتصاددانان معتقدند عملکرد ضعيف بدنه مالی کشور زمينه ناسالم شدن بازار بورس را نيز فراهم آورده است.

وال-مارت، عظيم ترين شرکت خرده فروشی جهان، طی ماه اخير شاهد رشدی نيم درصدی بود، که يک ونيم درصد ازحداقل رشد قابل انتظار سرمايه مورد انتظارآن کمپانی تلقی می شود.

اين درحالی است که موسسه تحليل گری مالی تامسن اعلام کرده است وال-مارت انتظار داشت طی سال اخير ده درصد بر ميزان سودش افزوده شده باشد. چنين است که سرمايه داران و فعالان وال استريت نيويورک سقوط غولی به نام وال-مارت را از بارزترين شاخصهای شرايط بد حاکم برعرصه اقتصادی کشور می دانند.

طبيعی است که سقوط ارزش و ميزان معاملات سهام شرکت وال-مارت نيز تابع اجتناب ناپذير اين متغير است.

از سوی ديگر روشن است که بحرانی شدن شرايط مالی وال-مارت در کاهش خريد مردم از اين شرکت ريشه دارد، که باز هم در دور باطل عدم اطمينان خاطر مردم از خريد و بنابراين کمتر خرج کردن دارد، که پاياپای رکود بازار مسکن پيش می رود، و اين اساسا بحران و بيماری اقتصاد آمريکا را وخيم تر می کند چرا که حدود هفتاد درصد بدنه اقتصادی آمريکا را خرج کردن مردم شکل می دهد.

XS
SM
MD
LG