لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

ارتش پاکستان محدوديت ساعات آمد و شد را در منطقه پاراچينار به مورد اجرا گذاشت


مقامات پاکستانی می گويند تعداد کشته شدگان بمب گذاری روز گذشته در نزديکی مرز افغانستان به ۴۶ نفر رسيده است. اين بمب گذاری در حالی صورت گرفت که فردا رأی دهندگان پاکستانی برای برگزاری انتخاباتی که از مدتها پيش در انتظارش بودند به پای صندوق های رأی می روند.

مقامات امنيتی پاکستان امروز به خبرگزاری فرانسه گفتند شمارش اوليه کشته شدگان که رقم ۳۷ را نشان می داد درست نبوده و بعضی از مجروحان حادثه که از شهر عشايری پاراچينار بودند در بيمارستان در گذشته اند. انفجار ديروز بيش از ۹۰مجروح به جای گذاشت. در پی اين انفجار ارتش محدوديت ساعات آمد و شد را در منطقه پاراچينار به مورد اجرا گذاشته و اغلب مغازه ها تعطيل است. عده ای نيز خود را برای دفن کشته شدگان حادثه ديروز آماده می کنند.

اما امروز اوضاع پاکستان آرام تر بود و با پايان گرفتن زمان مبارزات انتخاباتی در آن کشور کانديداها روز قبل از انتخابات از فعاليت انتخاباتی منع شده اند. نزديک به ۴۰۰ هزار مأمور پليس و حدود ۸۰ هزار سرباز امنيت برگزاری انتخابات پارلمانی پاکستان را عهده دار هستند. مبارزات انتخاباتی در ماههای گذشته با خشونتهای سياسی همراه بود که در آن صد ها نفر از جمله بی نظير بوتو، نخست وزير سابق پاکستان، جان باختند.

اصرار شاه يکی از سياستمداران پاکستانی که دو پای خود را در انفجار بمب در ماه ژوئيه سال گذشته از دست داده از جمله کسانی است که تلاش دارد تا به پارلمان پاکستان راه يابد. بی نظير بوتو که در ششم ديماه گذشته در حومه اسلام آباد ترور شد درباره آقای شاه گفته بود که اين مرد جوان خود را قربانی حزب مردم برای برقراری دموکراسی و حقوق بنيادی مردم کرده است.

اصرار شاه يکی از کانديداهای حزب مردم در انتخابات خود می گويد که او فردی سياسی است و نمی خواهد در رختخواب بميرد.

انفجار انتحاری روز گذشته نيز در يک راهپيمايی توسط حزب مردم پاکستان که روزی رهبری آن با خانم بوتو بود روی داد. آصف علی زرداری همسر خانم بوتو ضمن دعوت مردم پاکستان به حفظ آرامش از آنان خواسته است که به رغم خشونتها از خواست خود برای برقراری دموکراسی در آن کشور دست نکشند.

انتخابات فردا در پاکستان چهره مجمع ملی آن کشور و انجمن های استانی را ترسيم می کند و می تواند آينده سياسی پرويز مشرف، رئيس جمهوری پاکستان، را نيز رقم زند.

آقای مشرف که با کودتای ۱۹۹۹ بقدرت رسيد سال گذشته توسط پارلمان پاکستان برای دومين دوره رياست جمهوری در آن کشور انتخاب شد. چنانچه گروههای مخالف وی فردا با يک پيروزی بزرگ اکثريت را در پارلمان در دست گيرند می توانند رئيس نيروهای مسلح پاکستان را در پارلمان استيضاح کنند. طی سال گذشته از محبوبيت آقای مشرف در پاکستان کاسته شده است.

XS
SM
MD
LG