پرتاب موشک به فضا، که اخیراً بوسیله ایران انجام گرفت، نگرانیهای تازه ای نسبت به تلاشهای آن کشور در تولید موشکهای بالستیکی و جنگ افزارهای هسته ای بوجود آورده است.
خبرگزاریهای روسیه به نقل از الکساندر لوسیوکوف، قائم مقام وزارت امور خارجه روسیه مینویسد: "پرتاب موشک بطور کلی به سوءظن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای تمایل و علاقه به تولید سلاح هسته ای است دامن میزند. موشکهای دوربرد یکی از اجزاء این گونه سلاحها است و این یک مسأله نگران کننده است."
شان مکورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا آزمایش موشک را "زحمت افزا" نامیده است. آقای مکورمک میگوید: "فنآوریها و توانایی هایی که برای قراردادن یک ماشین فضایی در مدار مورد نیاز است، مشابه همان فنآوریها و توانایی هایی است که برای تولید و پرتاب موشکهای بالستیکی بکار گرفته میشود و شورای امنیت سازمان ملل متحد و دیگر اعضای جامعه جهانی دغدغه و نگرانی عمیق خود را نسبت به ادامه عملیات ساخت این نوع موشکها توسط ایران ابراز داشته اند. دلیل نگرانی بیشتر مربوط است به غنی سازی اورانیوم توسط آن کشور، که البته میتواند در تولید سلاح هسته ای بکار رود."
دانا پرینو، سخنگوی کاخ سفید میگوید: تصمیم جمهوری اسلامی ایران به پرتاب موشک، با استفاده از همان فنآوریهایی که برای تولید جنگ افزار هسته ای بکار میرود، "به انزوای باز هم بیشتر ایران " منجر خواهد شد.
شورای امنیت سرگرم تدوین قطعنامه ای برای اِعمال سومین مرحله از تحریمها علیه ایران بخاطر خودداری آن کشور از تأمین خواستهای سازمان ملل است