ابوليث الليبی که در حمله موشکی آمريکا از پای درآمد، سوابقی ديرپا در ستيزه جوئی داشته است. الليبی پس از اسامه بن لادن و معاون وی ايمن الظواهری، يکی ازعمده ترين رهبران القاعده به شمارمی رفت.
وی در تعدادی از ويديوهای تبليغاتی القاعده ظاهر شده بود و در زمينه استخدام و آموزش عوامل القاعده در اردوگاه های آموزشی در مناطق قبيله ای پاکستان در طول مرز افغانستان، نقش عمده ای ايفا می کرد.
گفته می شود که الليبی در سال های دهه ۱۹۸۰ در يک اردوگاه پناهندگان افغان در نزديکی شهر پيشاوردر پاکستان زندگی می کرده و به زبان پشتو تسلط داشته است.
مقامات آمريکا می گويند الليبی در تعدادی از حملات انجام شده عليه نيروهای آمريکا و ائتلاف در افغانستان، از جمله بمب گذاری سال گذشته که ۲۳ نفر را در پايگاه نظامی بگرام در افغانستان از پای در آورد، دست داشته است. اين بمب گذاری در جريان ديدار ديک چينی معاون رئيس جمهوری آمريکا از پايگاه در ماه فوريه سال گذشته انجام گرديد.
از سويی ديگر، دريا سالار مايکل مولن، رئيس ستاد ارتش مشترک نيروهای آمريکا، روز جمعه طی سخنانی بدون هرگونه اشاره ای به جزئيات عمليات موشکی که موجب از پای درآمدن الليبی شد، تنها اظهارداشت حمله ای که ابوليث الليبی را ازپای درآورد، حمله بسيارمرگباری بود.
مقامات اطلاعاتی پاکستان روز جمعه خاطرنشان ساختند براين باور هستند که الليبی در اوايل هفته جاری به وسيله موشکی که از يک هواپيمای بدون خلبان آمريکا برفراز يک مخفيگاه القاعده در منطقه قبيله ای وزيرستان شمالی شليک گرديد، به هلاکت رسيد. در اين حمله موشکی دست کم ۱۲ شورشی نيز کشته شدند.
الليبی که شهروند ليبی بود، يکی از عوامل عمده القاعده در افغانستان به شمارمی رفت که با طالبان نيز مرتبط بود. نام الليبی جزو اسامی ۱۲ تروريست بود که به شدت تحت تعقيب آمريکا قرار دارند.