لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۵

نگاهی به خبرهای ايران


پارلمان اروپا طی قطعنامه ای از عدم توقف همه فعالیتهای غنی سازی اورانیوم در ایران ابراز تاسف کرد و نگرانی عمیق خود را از وضعیت کلی حقوق بشر در این کشور ابراز نمود. در این قطعنامه، ضمن حمایت از تلاش های اتحادیه اروپا در ادامه گفتگو با ایران در زمینه مسئله اتمی و تاکید بر موضع خود مبنی بر راه حل دیپلماتیک و عدم لزوم طرح گزینه نظامی، از دولت آمریکا خواستند که دست از تهدید نظامی و سیاست تغییر نظام ایران بردارد.
پارلمان اروپا از جمهوری اسلامی ایران نیز خواسته است، بدون تاخیر، برای روشن کردن آینده برنامه اتمی اش پای میز مذاکره برگردد و غنی سازی اورانیوم را متوقف کند. این قطعنامه در پی مذاکرات نمایندگان پارلمان اروپا و ارائه گزارش خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی و بنیتا فررو والدنر، کمیسر روابط خارجی اتحادیه اروپا و با اکثریت آرا به تصویب رسید.
نمایندگان پارلمان اروپا، جمهوری اسلامی را به دلیل اعدامهای بی رحمانه، بویژه اعدام افراد نابالغ و نیز شکنجه و آزار منتقدان حکومت، مورد انتقاد قرار داده و از ایران خواسته اند به قوانین بین المللی که برای حفاظت از اقلیتهای قومی، مذهبی و اجتماعی تدوین شده، پایبند بمانند.

*****

نشريه اينترنتی يورآسيا، ضمن گزارشی درباره اختلافات ایران و ترکمنستان بر سر قطع صدور گاز طبيعی ترکمنستان و تاثیر منفی آن بر صادرات انرژی از دريای خزر به بازارهای اروپايی نوشته است: بالا گرفتن منازعه ميان ايران و ترکمنستان می تواند موجب شود که اتحاديه اروپا در برنامه های خود برای تامين انرژی از کشورهای حاشيه دريای خزر تجديد نظر کند و به روسيه به عنوان يک منبع اصلی تامين انرژی روی آورد. در اين صورت، مسکو برنده نهايی و دولت های ايران و ترکمنستان بازنده اصلی اين اختلاف خواهند بود.

*****

سیصد و هفتاد تن از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دانشجویی با انتشار بیانیه ای با نقد سیاست خارجی دولت احمدی نژاد، نسبت به تضعیف حاکمیت ملی و حقوق ملت ایران هشدار دادند. در قسمتی از این بیانیه آمده است: تصادفی نیست که حق حاکمیت ملیت ایران همزمان از سه سو مورد دست اندازی قرار میگیرد. در شمال، دولت فدراسیون روسیه و متحدان آن حقوق مسلم ایران را در دریاچه مازندران که بر پایه قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ با دولت اتحاد جماهیر شوروی پیشین به صورت مشاع تعیین شده است، نادیده گرفته اند و در باج دهی آشکار وزیر امور خارجه، سهم ایران به یازده ممیز سه درصد کاهش یافته است. در مرزهای غربی و جنوبغربی، رئیس جمهوری عراق حقوق ایران را که در قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر رسمیت یافته است، انکار و قرارداد مزبور را یک جانبه ملغی و یا نیازمند بازنگری اعلام کرده است. و در مرزهای جنوبی نیز، علاوه بر آنکه دولتهای همسایه، حقوق مالکیت ایران بر جزایر سه گانه را نادیده گرفته اند، اکنون زمزمه موافقت با تغییر نام خلیج فارس به گوش میرسد.
در این بیانیه تصریح شده است: ما امضا کنندگان این بیانیه، نگران فعل و انفعالات و تصمیمات پشت پرده ای هستیم که دور از چشم ملت ایران، تنها به خاطر ضعف اقتدار حاکمیت ملی و به زیان کشور اتخاذ شود. در این بیانیه همچنین با اشاره به اظهارات رسمی در حمایت از قشرهای محروم جامعه سیاستهای کلانِ اقتصادی و سیاسی دولت را تنها در خدمت گروههای پرقدرت و متنفذی دانسته است که همه منابع قدرت و ثروت را در اختیار قرار گرفته اند و به شدت از مردمی شدنِ حکومت، از طریقِ برگزاری انتخابات آزاد جلوگیری میکنند.
امضا کنندگان این بیانیه همچنین تصریح کرده اند که ما تردید نداریم که با توجه به حذف گسترده نامزدهای مستقل یا مخالف و منتقد، در غیاب مطبوعات آزاد و احزاب مستقل، در شرایط پر رعب و فشار و در حالی که تعداد زیادی از دانشجویان، زنان، کارگران و فعالان اجتماعی و سیاسی به خاطر ابراز عقیده یا نقد عملکرد و سیاستهای حکومت در زندان بسر میبرند، شکاف بی اعتمادی موجود میان دولت و ملت عمیقتر خواهد شد.

XS
SM
MD
LG