سونگ کيم، کارشناس ايالات متحده در امور خلع سلاح اتمی کره شمالی، در ديدار با همتايان کره جنوبی خود گفت، «همه تلاشمان براين خواهد بود که هرچه زودتر برنامه زمان بندی شده برچيدن آخرين راکتورها و تاسيسات هسته ای کره شمالی را تعيين کنيم. از اين رو بيشترين فشارها را بر آن کشور وارد خواهيم کرد تا به تعهدات خود در اين زمينه عمل کند.»
سونگ مين سون، وزير امور خارجه کره جنوبی، نيز در اين ديدار به ضرورت فشار بيشتر بر کره شمالی به منظور پياده سازی بقايای تاسيسات اتمی اشاره کرد و گفت، «اين برنامه بيش از انتظارمان به درازا کشيده شده. به همين دليل همواره گفته ام پيشبرد اين هدف گونه ای شرکت در دوی ماراتون است. اما کره شمالی هم اينک بايد اطلاعات مربوط به پايگاههای اتمی برنامه ها و مواد توليد شده اتمی اش را اعلام کند.»
گفته های وزير امورخارجه کره جنوبی توصيه آشکاری به جانشينان بعدی خود است تا به منظور دستيابی کامل به خلع سلاح اتمی صبر را پيشه گيرند.
در اين حال کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه ايالات متحده، گفت اميدوار است هرچه زودتر آشکارسازی برنامه ها و پياده سازی تاسيسات اتمی کره شمالی به پايان برسد.
کيم سونگ، کارشناس اتمی ايالات متحده و ناظر بر برچيدن تاسيسات اتمی آن کشور، فردا (پنجشنبه) وارد پيونگ يانگ خواهد شد.
در آستانه اين سفر دولت چين بزرگترين پشتيبان و شريک بازرگانی کره شمالی و عضو گروه شش گانه از توانمنديهای خود جهت قانع کردن رهبر کره شمالی در شتاب بخشيدن به برنامه خلع سلاح اتمی استفاده کرده و وانگ ژياروی، مسئول روابط خارجی حزب کمونيست، را در راس هياتی از کارشناسان اتمی به کره شمالی فرستاده است. از اين رو خبرگزاری رسمی کره شمالی ديدارکيم جونگ ايل، رهبر منزوی شده آن کشور را با وانگ ژياروی گرم و دوستانه ارزيابی کرد. در اين ديدار همچنين پيام رئيس جمهوری چين به رهبر کره شمالی تسليم شد.
دولت ايالات متحده برآورد کرده است که کره شمالی ۵۰ کيلوگرم پولوتونيوم در اختيار دارد که با آن می توان ۵ تا ۶ بمب اتمی ساخت.
از آنجايی که کره شمالی به تعهدات پيشين خود مبنی بر خلع سلاح کامل عمل نکرده، دولت ايالات متحده آمريکا نيز هنوز به قول خود مبنی بر حذف کره شمالی از فهرست کشورهای حامی تروريست عمل نکرده است. اما فرستاده آمريکا می گويد اين خواسته زمانی برآورده خواهد شد که کره شمالی تن به برچيدن کامل تاسيسات اتمی خود عمل داده باشد.