شورای امنيت سازمان ملل متحد امروز سه شنبه جلسه فوق العاده ای برای بررسی اوضاع خاورميانه و به ويژه اقدام اسرائيل در محاصره نوار غزه که تحت کنترل گروه حماس قرار دارد، تشکيل خواهد داد.
محاصره نوار غزه که اسرائيل وعده داده است از امروز سه شنبه کاهشی در آن به وجود آورد،
با انتقاد مصر و اردن روبرو گرديده است. مصر و اردن تنها کشورهای عربی هستند که با اسرائيل قرارداد صلح امضا کرده اند. محاصره نوارغزه با انتقادات ساير رهبران کشورهای منطقه، از جمله سوريه، لبنان و کويت نيز مواجه شده است.
در قاهره، اتحاديه عرب روز دوشنبه جلسه فوق العاده ای تشکيل داد و از جامعه بين المللی خواست که فشار خود را بر اسرائيل در جهت رفع محاصره افزايش دهد.
سخنگوی وزارت امورخارجه مصر در مصاحبه ای با صدای آمريکا اظهارداشت مصر محاصره نوار غزه را يک " مجازات دسته جمعي" تلقی می کند که اقدامی برخلاف معاهده ژنو به شمارمی رود.
کاهش سخت گيری ها
در همين حال اهود باراک وزير دفاع اسرائيل تصميم گرفته است که اجازه دهد از امروز سه شنبه مقاديری سوخت و تجهيزات پزشکی به نوارغزه که در کنترل گروه حماس قراردارد، حمل شود.
اتخاذ اين تصميم به معنای آن است که اتحاديه اروپا می تواند حمل سوخت به نيروگاه اصلی برق درنوار غزه را که به علت کمبود سوخت به حال تعطيل درآمده وشهرغزه را درخاموشی فروبرده است، ازسربگيرد. يک مقام سازمان ملل متحد می گويد هم اکنون ۶۰۰ هزار نفر بدون برق زندگی می کنند.
اسرائيل همچنين اجازه خواهد داد که سوخت برای ژنراتورهای بيمارستان ها و گاز برای پخت و پز به نوارغزه حمل گردد.
نيروهای اسرائيل در تاکتيکی برای اِعمال فشار به فلسطينيان در جهت متوقف ساختن حملات راکتی خود به اسرائيل، مرزخود را با نوار غزه بسته اند.
تصميم اسرائيل درمورد ايجاد کاهشی در محاصره نوار غزه، به دنبال هشدارهای مقامات سازمان ملل متحد و گروه های هوادارحقوق بشرنسبت به وقوع فاجعه ای انسانی در نوار غزه اتخاذ می گردد.