لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۴

ديدگاههای لورا بوش بانوی اول آمريکا در باره افغانستان


لورا بوش، بانوی اول آمریکا معتقد است که در شش سال اخیر دگرگونی های شگرفی در کشور افغانستان رخ داده است.

او در مصاحبه ای اختصاصی با تلويزيون بخش دری صدای آمريکا به ویژه به تحولات در درون دولت اشاره می کند که برگزاری انتخابات، با حضور گروههای کثیری از مردم و به ویژه زنان؛ تدوین قانون اساسی جدید برای آن کشور، دسترسی کودکان افغان به آموزش، مبارزهء گسترده با کشت و قاچاق مواد مخدر، و پیشرفت های دیگر در زمینه های اجتماعی، از جمله آنهاست.

خانم بوش می گوید که همواره در صدد فرصتی برای بازدید از کشور افغانستان بوده؛ و این فرصت سال ۲۰۰۵ برای نخستین بار، و پس از آن هنگام گشایش رسمی سفارت آمریکا برایش میسر شده است.

لارا بوش می گوید مسألهء حقوق زنان افغان ذهنش را بسیار مشغول کرده است. به نظر بانوی اول آمریکا که معلم و کتابدار بوده،مهمترین امکاناتی که دولت افغانستان باید برای شهروندان فراهم کند، آموزش است؛ چرا که زندگی نسل آینده، در گروی آموزشِ امروزِ دختران و پسران آن کشور است.

خانم بوش همچنین می گوید مسائل اساسی دیگری در افغانستان هست که باید به طور جدی به آن پرداخته شود. خانم بوش ميگويد احداث جاده های ارتباطی، آب آشامیدنی سالم، و غیره فوق العاده اهمیت دارد؛ جامعهء بین المللی تا کنون در این راه گامهای مثبتی برداشته، و باید کمک بیشتری به مردم افغانستان بکند.

وی اعتقاد دارد که در کنار کمک های جامعهء بین المللی، مردم افغانستان باید خود دست به دست هم دهند؛ اختلافات را کنار بگذارند؛ و مبارزه با تروریسم را به پیش ببرند.

پیشرفت های زنان افغان در عرصهء اجتماعی تحسین بانوی اول آمریکا را برانگیخته است. وی که به تازگی با تعدادی از زنان شاغل افغان در دانشگاه جورج تاون شهر واشنگتن دیدار کرده است؛ می گوید درک می کنم که در کشوری که در مناطق تحت کنترل طالبان زنان حق خارج شدن از خانه و کار کردن را ندازند، رفتن معلمان زن به مدرسه، به منزله بازی کردن با جانشان است.

وی می گوید در کنار تلاش نیروهای آمریکایی و بین المللی برای حفظ امینت در افغانستان، نیروهای محلی افغان هم باید به ارتش و پلیس بپیوندند تا بتوانند امنیت را به طور کامل در آن کشور برقرار کنند.

خانم بوش می گوید در ضمن، با رشد جامعهء مدنی در افغانستان مردم آزادانه در مورد آموزش فرزندانشان تصمیم گیری خواهند کرد، و کودکان حق بهره مندی از تحصیلات را خواهند داشت، و این حقی است که در دوران طالبان از آن محروم بودند.

وی همچنین به ضرورت آموزش عالی برای نسل جوان افغان تأکید می کند. وی تحصیلات عالی را گامی بلند در مدیریت و رهبری جامعه می داند؛ و به نظر او به این ترتیب کمک جامعهء جهانی به افغانستان در جهت صحیح که پیشبرد کشور به سوی آیندهء بهتر است هدایت خواهد شد.

با توجه به مرز طولانیِ مشترک میان افغانستان وپاکستان، وتحولات اخیر در کشور همسایه، از جمله ترور بی نظیر بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان،و دیدار ماه گذشته رهبران دو کشور، خانم بوش می گوید افغانستان در راه دموکراسی گام نهاده؛ و مردم پاکستان در تلاش برای دستیافتن به دموکراسی اند؛ و از این رو راههای زیادی برای همکاری میان دو کشور وجود دارد.

خانم بوش می گوید از کودکی شیفته جاذبه های افغانستان بوده؛ و یکبار سال ۱۹۵۷ هنگام تحصیل در مدرسه، آن کشور را موضوع گزارش درسی خود قرار داده است. وی می گوید فکر می کنم پس از ترک کاخ سفید در پایان دوره ریاست جمهوری پرزیدنت بوش، همچنان برای پیشرفت های آن کشور تعهد و پای بندی داشته باشد.؛ و از جمله در کتابخانه رئیس جمهوری که به زودی احداث خواهد شد، بخش بزرگی را به افغانستان اختصاص خواهد داد.

XS
SM
MD
LG