۱۵عضو شورای امنيت در نشست چهارشنبه خود موضوع استقلال کوسوو را مورد بررسی قرار دادند. ماه گذشته که سازمان ملل در يافتن راه حلی برای کوسوو ناتوان ماند پيش بينی می شد نشست چهارشنبه نيز به دليل مخالفت چين و روسيه با استقلال کوسوو نتواند به راه حل مشخصی دست يابد. چنانکه نماينده دولت روسيه در اين نشست گفت، «اگر کوسوو به صورت يکجانبه اعلام استقلال کند روسيه با عضويت آن در سازمان ملل موافقت نخواهد کرد.»
بوريس تاديچ رئيس جمهوری صربستان که در آستانه انتخابات رياست جمهوری از سوی صربهای افراطی زير فشار قرار دارد در اين نشست نيز گفت، «شناسايی يکجانبه استقلال کوسوو پذيرفتنی نيست. هيچکس حق تجزيه صربستان و مردم بالکان را با تصميم های خودسرانه و دشمنانه ندارد. اين تصميمات می تواند به ساير مناطق جهان که مشکل نژادی دارند، سرايت يابد. ما از هرگونه راه حلهای دو جانبه ای که صلح و امنيت را برای شهروندان کشورم و منطقه به ارمغان آورد پشتيبانی می کنيم.»
هاشم تاچی نخست وزير کوسوو ضمن تاکيد بر استقلال سرزمينش در اين نشست گفت، « کوسوو آماده و متحد برای استقلال است. ما به زودی به استقلال خواهيم رسيد و اميدوارم جامعه جهانی ما را به رسميت بشناسد.»
ويتالی چورکين نماينده روسيه گفت: «اين موضوع در شورای امنيت به بن بست رسيده؛ اما سرگرم کار هستيم تا راه برون رفتی بيابيم. روسيه عامل بن بست نيست؛ بلکه ديگر پايتختها می خواهند بيرون از شورای امنيت موضوع را حل کنند.»
زلمای خليل زاد، نماينده ايالات متحده، ضمن ابراز نوميدی از نشست و اعتقاد به يافتن راه حلی بيرون از شورای امنيت گفت، «ما می دانيم موضوعات از کجا رهبری می شوند و چه کسانی باعث بن بست هستند. ما به تمايل اتحاديه اروپا برای ايفای نقش در اين موضوع خوشامد می گوييم.»
در اين حال گفته می شود يواخيم رويکر، رئيس هيات سازمان ملل در منطقه، گزارش سه ماهه خود را در جلسه غيرعلنی به ۱۵عضو شورای امنيت ارائه داد.
همچنين بوريس تاديچ رئيس جمهوری مورد حمايت غرب و رهبر حزب دمکراتيک صربستان به سازمان ملل اطمينان داده است صربستان هرگز به کوسوو حمله ور نخواهد شد.
او همچنين به مردم صربستان هشدار داده، درصورت پيروزی توميسلاو نيکوليچ در انتخابات ۳۰ ديماه (۲۰ ژانويه) صربستان دوباره به انزوای کامل کشيده خواهد شد. تاديچ گفته است: « انتخابات يک بازی نامعلوم سياسی ست. اما در صربستان، مردم بی گمان، اجازه نخواهند داد به وضعيت دردناک دهه ۹۰ بازگردند.»
اما توميسلاو نيکوليچ رهبر حزب ملی گرای راديکال صربستان در برابر اين امر می گويد، «من با غرب خداحافظی نمی کنم، فقط می گويم من از سوی اکثريت سياستمداران صربستان مرتبط با موضوع کوسوو، پشتيبانی می شوم. من آماده ام هرپيمانی را با شما امضا کنم و در هرزمينه ای که خواستيد همکاری کنم، اما دست روی صربستان نگذاريد. صربستان مرزها و مردم خودش را دارد.»
اما فتح مير سجده ای رهبر کوسوو با آرامش بيشتری نسبت به آينده منطقه حرف می زند. او در ديدارش از يکی از شهرهای صنعتی کوسوو که همجوار صربستان است خطاب به صربهای منطقه گفت، «زندگی شما نمونه خوبی برای جامعه است. شما اينجا زندگی می کنيد، تا بگوييد کوسوو به شما تعلق دارد. ما نيازمند همکاری باهمديگر هستيم. ما می گوييم: امنيت برای همه شهروندان کوسوو.»
گفته می شود انتخابات ۳۰ ديماه صربستان انتخاب ميان جنگ و ثبات در منطقه است اگر تا آن زمان راه ميانه ای يافت شود.