سه تن از نمايندگان کنگره امريکا در تلاش برای ديدار و گفتگوی رودررو با رهبر بزرگترين سازمان شورشی چپگرای مخالف دولت کلمبيا در آن کشور هستند تا سه شهروند امريکايی به گروگان گرفته شده از سوی آنان را آزاد کنند.
سازمان«نيروهای مسلح انقلابی کلمبيا» معروف به «فارک» از سوی دولت واشنگتن بعنوان يک سازمان تروريستی شناخته شده است. با اين حال قانون گذاران امريکايی گفته اند پيش از اين، دو نامه روشنگرانه نيز برای آلوارو ئوروبی رئيس جمهوری کلمبيا و هوگو چاوز رئيس جمهوری ونزوئلا که درگير ماجرا بوده اند فرستاده اند.
نمايندگان کنگره شامل جيمز مک گاورن، بيل دلا هانت، و جورجی ميکز، درخواست خود را به واسطه يک سناتور کلمبيايی، به رهبر شورشيان «فارک» آن کشور فرستاده اند.
آقای «پيداد کوردوبا» سناتور کلمبيايی و از مخالفان دولت، پيش از اين نيز، همراه با هوگو چاوز در تلاش برای آزادی گروگانهای امريکايی بود؛ اما اين تلاشها در نيمه راه، به دليل مخالفت آقای «ئوربی» رئيس جمهوری کلمبيا بی نتيجه ماند. رئيس جمهوری کلمبيا دليل عقيم گذاشتن تلاشها را تماس مستقيم آقای چاوز با فرمانده ارتش کلمبيا دانست.
يک بيانيه سازمان فارک که همين هفته از سوی خبرگزاری کوبا منتشر شد می گويد فارک آماده است تا سه تن از گروگانها شامل کلارا روياس، و فرزندش ايمانوئل و همچنين کونزولو گونزالس را در اختيار هوگو چاوز يا نماينده آقای چاوز قرار دهند.
خانم روياس يکی از همکاران «اينگريد بتان کورت» کانديدای رياست جمهوری کلمبيا بود که هردوی اينها در فوريه ۲۰۰۲ در حين مبارزه انتخاباتی ربوده شدند.
در اين حال صدها تن از کلمبيايی ها از جمله خانواده های گروگانها شنبه شب در ميدان سيمون بوليوار بوگوتا، پايتخت کلمبيا، گردآمدند تا ياد گروگانها را گرامی بدارند.
خوان فرانک پين چائو پليسی که پس از هشت سال اسارت از چنگال نيروهای شورشی فرار کرده اين بار خطاب به اينگريد بتان کورت که همچنان در گروگان نيروهای مسلح انقلابی کلمبياست گفت: «سلام از راه دور من به تو اينگريد که ايستادگی را به من آموختی و به همين خاطر من اينجا هستم. زمانی که نوميد بودم تو روشنايی به دلم بخشيدی.»
دختر گونزالس نيز گفت: «احساسی دوگانه دارم. يکی اينکه سه تن از گروگانها در حال آزاد شدن هستند که مادرم يکی از آنان است. و اين گشودن دريچه ای از اميد برای آزادی ديگر گروگانهاست. دوم غمگينم چرا که بقيه هنوز گرفتارند.»
هرچند رئيس جمهوری کلمبيا از آزادی گروگانها استقبال کرده اما فعالان حقوق بشر وی را يکی از موانع اساسی گفتگوها دانسته و معتقدند او با هرگونه آزادسازی گروگانها بدون نقش اساسی خود مخالف است. و شورشيان نيز تاکيد کرده اند با هرگونه حضور او در گفتگوها مخالفند.