لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۹

دبير کل سازمان ملل: زمان آن است که مردم برمه بتوانند از دموکراسی بهره مند شوند


امروز در بانکوک، بان گی مون، دبير کل سازمان ملل متحد، با سورايود چولانونت نخست وزير تايلند ديدار کرد. وی روز يکشنبه برای ديداری سه روزه وارد تايلند شده است. توقف آقای بن در تايلند پيشاپيش سفر وی به اندونزی برای شرکت درکنفرانسِ دو هفته ای تغييرات اقليمی سازمان ملل متحد در بالی صورت گرفت. وی امروزدردفتر سازمان ملل در بانکوک بانخست وزير و ديگر مقامات تايلند در مورد راههای کمک به بهبود وضع سياسی و پيشبرد آزاديهای اساسی مردم برمه به رايزنی پرداخت.

بنا به گزارش روز جمعهء فرستادهء ويژهء سازمان ملل متحد به برمه در جريان سرکوب تظاهرات دموکراسی خواهان آن کشور – که ماه سپتامبر صورت گرفت – دستکم ۳۱ نفر کشته شده اند. اين رقم دوبرابر آماری است که از سوی دولت نظامی برمه منتشر شده است. گزارش همچنين حاکی از آن است که ۶۵۰ نفر هنوز در بازداشت نظاميان حاکم بر برمه به سر می برند؛ و از سرنوشت ۷۴ نفر ديگر خبری در دست نيست. سازمان ملل متحد و کشورهای مختلف جهان خشم و اعتراض خود را نسبت به سرکوب خشونت آميز تظاهرات مردم برمه به رهبری راهبان بودايی اعلام کرده؛ و خواستار برقراری دموکراسی و رعايت حقوق بشردر آن کشور شده اند. هرچند دولت برمه می گويد از سرکوب مخالفان دست برداشته است، اخيراً گزارش های تازه ای از ادامهء بازداشت ها و سوء رفتار عليهِ افراد مظنون به مخالفت با دولت يا شرکت در تظاهرات ماه سپتامبر توسط گروه های مدافع حقوق بشرِ برمه منتشر شده است. ميليون ها نفر از مخالفان دولت نظامی برمه، در سال های اخير از آن کشور گريخته و عدهء زيادی از آنان به تايلند پناهنده شده اند.

دبير کل سازمان ملل، در نشستی با نخست وزير تايلند اظهار داشت: «هنگامی که من گفتم صبر و شکيبايی جامعهء جهانی درمورد ميانمار به آخر رسيده، اميدوار بودم مقامات ميانمار اين حرف را کاملاً جدی بگيرند. آقای بان افزود مردم ميانمار برای مدتی طولانی در انزوا مانده اند؛ و اکنون زمان آن است که مقامات و مردم آن کشور بتوانند از دموکراسی و آزادی های واقعی بهره مند شوند.»

همزمان با ديدار دبيرکل سازمان ملل متحد با نخست وزير تايلند، گروهی از برمه ای های مقيم آن کشوربا اجتماع در برابر دفتر سازمان ملل در بانکوک نسبت به ديکتاتوری حاکم بر کشورشان اعتراض کردند.

بان گی مون، پيش از عزيمت از تايلند برای شرکت در کنفرانس تغييرات اقليمی در شهر بالی اندونزی گفت ۲۵۰۰ دانشمند و پژوهشگر، يکصدا نگرانی خود را در مورد گرم شدن کرهء زمين ابراز کرده اند.

وی افزود در نتايج تحقيقات علمی آنها هيچ ترديدی نيست. ظرفيتهای تکنولوژيکی و مالی وجود دارد؛ و تنها چيزی که ما به آن نياز داريم، ارادهء سياسی کشور ها برای پرداختن به معضل جهانی گرم شدن کرهء زمين است.

XS
SM
MD
LG