لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۲

بيان مواضع کشورها در مذاکرات بالی (اندونزی) اختلافات را روشن می سازد


شرکت کنندگان در کنفرانس جهانی تغييرات جوی در بالی (اندونزی)، که تا ۲۳آذرماه ادامه خواهد داشت، امر دشوار تلاش در جهت پيدا کردن زمينه های مشترک بمنظور کاهش توليدات گازهای گلخانه ای را آغاز کردند. هم اکنون برخی از شرکت کنندگان به مواضع متضادی پيرامون خواسته هايشان برخورده اند.

در جلسه امروز (چهارشنبه) دول اروپايی خواستار کاهش عميق گازهای گلخانه ای شدند، و فعالات محيط زيست بقيه کشورها را به تعلل و به اندازه کافی تلاش نکردن در اين راستا متهم کرده اند.

رئيس سياست آب و هوای اتحاديه اروپا، آرتور رونگه متزگر، به جلسه نمايندگان گفت که سازمان وی مايل است توليدات گازهای گلخانه ای تا اواسط قرن جاری به ميزان ۵۰ درصد کاهش يابد.

فعالان محيط زيست در مورد اينکه برخی کشورها، از جمله ژاپن و آمريکا، گام های لازم را در جهت کاهش برنمی دارند ابراز نگرانی کردند.

در پيشنهاد ژاپن به کنفرانس برای کاهش گازهای گلخانه ای هدفی معرفی نشد، و اين موضعی بود که گروه های حفاظت از محيط زيست آن را مصيبت بار خواندند.

توکيو می گويد صرفا در تلاش برای براه انداختن بحث است.

کنفرانس بالی بدنبال دستيابی به راه حل نهايی بر سر اهداف نيست، اما در عوض می خواهد دستور کار مذاکرات در طول دو سال آينده را مشخص کند.

سازماندهان اين کنفرانس می گويند دستور کاری که از اين بحث ها بيرون خواهد آمد راهنمای کاربرای رسيدن به توافقنامه جايگزين پيمان کيوتو تا سال ۲۰۰۹ خواهد بود.

پيمان کيوتو منعقده سال ۱۹۹۷ در ۲۰۱۲ منقضی خواهد شد. اين پيمان ۳۶ کشور صنعتی جهان را موظف ساخت که از سال ۲۰۰۸ شروع به کاهش توليدات گازهای گلخانه ای کنند. عموما اين گازها را مسئول بالارفتن دمای زمين می دانند.

XS
SM
MD
LG