تونی بلر، نخست وزير پيشين بريتانيا، که در نشست صلح آناپوليس حضور داشت، در گفتگو با رسانه «عربيه» دستاورد اين نشست را پيشرفت بسوی حل مشکلات در سال ۲۰۰۸ دانست. تونی بلر که بعنوان نماينده گروه ۴ (شامل سازمان ملل، اتحاديه اروپا، ايالات متحده و روسيه) در پيشبرد صلح خاورميانه ميانجيگری می کند، امکان حضور سازمان حماس در روند صلح را رد نکرد و گفت: حماس حق دارد در مذاکرات صلح شرکت و خواسته های خود را پيگيری کند.
تونی بلر می گويد: «اين برای مردم آسان است که در اين باره بدبين باشند و يا همانگونه که می دانيد، بگويند در اين هفت سال چيزی جلو نرفته است. يا اينکه بگويند اشتباهات بسياری در گذشته پيش آمده، پس چطور می شود در آينده کارها با موفقيت پيش برود؟ کسی هم نمی تواند اطمينان به موفقيت بدهد. اما اين موضوع درباره نشست آناپوليس بسيار مهم است که روند پيشرفت صلح را برای سال ۲۰۰۸ به جريان انداخته است.
تونی بلر می افزايد، «نه تنها رهبران اسرائيل و فلسطينی؛ بلکه رئيس جمهوری ايالات متحده و همه ديگرانی که احساس مسئوليت می کنند، خود را متعهد به اين روند می دانند. ما متعهد به ادامه مذاکرات در ماه دسامبر در پاريس هستيم. و در آنجا از حقوق فلسطينی ها برای برپايی کشور مستقل شان دفاع خواهيم کرد. همچنين کمکهای اقتصادی به فلسطينی ها را گسترش خواهيم داد. اما فراموش نکنيم مرحله دشواری در پيش رو داريم.»
تونی بلر در پاسخ به پرسش مربوط به نوار غزه گفت، «بدون غزه هرگز. غزه بخشی از موضوع است. غزه نيز بايد به روند صلح بپيوندد. تنها دو سرزمين وجود دارد: اسرائيل و فلسطين. غزه بايد به روند صلح بپيوندد. بايد موضوعات مهمی را برای حماس توضيح بدهيم. حماس می تواند به روند صلح بپيوندد. حماس وقتی وجود دو کشور مستقل اسرائيل و فلسطينی را می پذيرد، خب بايد موجوديت آنها را هم به رسميت بشناسد. من فکر می کنم اين خيلی مشکل نيست که به حماس بگوييم راه صلح بهتر از توسل به خشونت است.»
تونی بلر می افزايد: «من فکر می کنم اين ديگر به عهده آنهاست. آنچه اتفاق خواهد افتاد اين است که راه برون رفت دشواری در پيش رو داريم. اما تغييرات در راه است و من فکر می کنم حماس آماده پذيرش اين تغييرات است.»
تونی بلر در پاسخ به پرسش مربوط به کنفرانس پاريس که به منظور تاسيس کشور مستقل فلسطينی و تامين کمکهای اقتصادی غرب به آن صورت می گيرد، امکان حضور اسرائيل در آن کنفرانس را رد نکرد و گفت، «چرا اسرائيل شرکت نکند؟ اين بخشی از برنامه پيش بينی شده است. بويژه در مورد امنيت منطقه. من که مدت زمان زيادی را صرف چک و چانه زدن با دو طرف کرده ام؛ می دانم اسرائيل اين واقعيت را می پذيرد. آنها بر موضوع امنيت منطقه واقف هستند.»
تونی بلر به اتکای تجربه طولانی خود در دوران نخست وزيری اش برآن است تا بعنوان ميانجی صلح خاورميانه حماس را نيز بر سر ميز مذاکره بنشاند.