گيدو ساکونيGuido Sacconi ، رئيس کميته موقت پارلمان اروپا برای تغييرات اقليمی، که از چين ديدن ميکند، گفت برداشت وی از گفتگوهای سه روزه با مقامات چين در پکن اين بوده است که دولت چين هرگونه تعهدی را که جايگزين پروتکل کيوتو شود نخواهد پذيرفت.
هدف اين کميته کمک به کشورهای در حال پيشرفت ، از قبيل هندوستان و چين است تا آنها را راضی به امضای به يک پيمان بين المللی درباره تغييرات اقليمی کند.
هيأت نمايندگی اتحاديه اروپا در مرحله حساسی وارد چين شده است.
ماه آينده وزيران محيط زيستِ هشتاد کشور در جزيره بالی اندونزی تشکيل جلسه خواهند داد تا پيرامون جايگزينی پروتکل کيوتو بحث کنند.
طبق قرارداد کيوتو ، کشورها بايد از ميزان اکسيد دو کربن و ديگر گازهای زيانبخش بکاهند ، و تا سال ۲۰۱۲ آن را به پايين تر از سطح سال ۱۹۹۰ برسانند. آمريکا و استراليا پروتکل کيوتو را امضا نکرده اند، زيرا از اثرات منفی آن بر اقتادشان واهمه واهمه دارند.
اين بار ايالات متحده آمريکا پافشاری ميکند که چين، که اينک بزرگترين توليد کننده گازهای سمی است ، نيز در قرارداد گنجانده شود.
اما چين ، که رشد اقتصاد سرسام آور آن ميليونها نفر را از چنگال فقر رها ساخته است، از اين امر نگران است که محدود کردن پخش گازهای صنعتی ممکن است در برابر رشد اقتصادی آن کشور مانع ايجاد کند.
چين پذيرفته است که در کنفرانس بالی شرکت و تعهداتی نيز بعمل آورد؛ اما هيأت نمايندگی اروپا هنوز از ماهيت اين تعهدات آگاه نيست.
ساکوني، رئيس هيأت اروپايی گفت گفتگوها با مقامات چين سودمند بوده است و چين تلاشهايی را برای کاهش گازهای سمی ، صرفه جويی در مصرف انرژی و استفاده از سوخت قابل تجديد بعمل آورده است.
کميته موقت پارلمان اروپا تلاش ميکند که تا سال ۲۰۰۹ يک قراداد بين المللی به تصويب برساند که هدفش کاهش گازهای سمی در کشورهای صنعتی به ميزان سی درصد تا سال ۲۰۲۰ و هشتاد در صد تا سال ۲۰۵۰، و نيز انتقال فناوری پاک در سطح جهان باشد.