بنا به گزارش رسانه های ترکيه در جريان زدوخوردها در جنوب شرقی اين کشور ۱۵ شورشی کرد کشته شده اند.
به گفته مقامات، زدوخوردهای امروز (يکشنبه) در استان عمدتا کردنشين تونجلی، رخ داد که در مجاورت با مرز عراق قرار ندارد. زدوخوردهای اخير بين طرفين عمدتا در نواحی مرزی رخ داده اند. اطلاعی از کشته شدگان ارتش بلافاصله بدست نيامد.
وزير امور خارجه ترکيه گفت آنکارا تمام گزينه هايش، منجمله استفاده از ديپلماسی و بکار بردن قوه قهريه، را در مبارزه با شورشيان کرد در شمال عراق باز نگاه می دارد.
علی باباجان امروز (يکشنبه) پس از مذاکره با همتای ايرانيش، منوچهر متکی، در تهران سخن می گفت. باباجان از کمک ايران در مبارزه با شورشيان حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) تشکر کرد و گفت درباره ادامه همکاری های جمهوری اسلامی و ترکيه نيز مذاکراتی به عمل آمده است.
آنکارا تهديد کرده است بمنظور حمله به پايگاه های شورشيان پ.ک.ک. که هفته پيش ۱۳ سرباز ارتش ترکيه را در جنوب شرقی اين کشور کشتند به شمال عراق هجوم خواهد آورد. رهبران ترکيه پيشنهاد های عراق مبنی بر تلاش ايشان در جلوگيری از فعاليت های شورشيان پ.ک.ک. در شمال عراق را به دليل ناکافی دانستن رد کرده اند.
امروز، همچنين، محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، در مکالمه تلفنی اش با رئيس جمهوری ترکيه، عبدالله گل، پ.ک.ک. را قويا محکوم ساخت. احمدی نژاد گفت فعاليت های تروريستی پ.ک. ک. به منافع ترکيه، ايران، و عراق لطمه وارد می سازد.
دفتر نخست وزير عراق، نوری المالکی، گفت وی نيز موضوع پ.ک.ک. را در يک مکالمه تلفنی با احمدی نژاد مورد بررسی قرار داده است. دفتر مالکی گفت طرفين درباره لزوم تقابل با پ.ک.ک. موافقت کردند، اما ترجيح داده اند که اين بحران بطور مسالمت آميز حل و فصل شود.
اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريکا از آنکارا درخواست کرده اند تا از حمله به خاک عراق خودداری ورزد. نخست وزير ترکيه، رجب طيب اردوغان، هفته آينده برای تبادل نظر پيرامون اين مسئله با پرزيدنت بوش، در کنار ساير موضوعات، رهسپار آمريکا خواهد شد.
پ.ک.ک. از سال ۱۹۸۴ ميلادی به اين طرف برای خودمختاری کردها در جنوب شرقی ترکيه در حال مبارزه است. تاکنون بيش از ۳۰,۰۰۰ نفر در اين کشمکش جان باخته اند.