لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۵

اظهارات آقای البرادعی در باره پرونده هسته ای ایران


در آستانه ملاقات رم که بسیاری آن را تعیین کننده میدانند و یا ديدارهای اخير آقای اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، با رهبران فرانسه و بريتانيا، روزنامه لوموند گفتگوئی را با آقای محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، انجام داده که روشن کننده وحاوی نکات جالبی است. آقای البرادعی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۵ است.

در ابتدا آقای البرادعی در مورد مهلت ماه نوامبر ونیز تحریم ها میگوید جمهوری اسلامی ایران چند ماه پیش اعلام کرد که آماده گفتگو است. چنين امری درواقع خواسته شورای امنیت سازمان ملل متحد نيز هست وما اگر بتوانیم بگوئیم فعا لیت های اتمی ایران در گذشته و اکنون باصطلاح پاکیزه است، در نتیجه نياز به مطالعه، ملاقات با اشخاص، بازدید از مکان ها و احتياج به زمان دارد. ما ساده دل نیستم و فکر نمیکنیم که به ایران وقت اضافی داده ایم. من پیش از پایان ماه نوامبر باید گزارش جامعی را در این زمینه تهیه کنم که آیا ایران در مسير خواسته های ما قدم برمیدارد یا نه و من به ایرانی ها گفته ام اگر این فرصت را از دست بدهند آنوقت غرب خواهد گفت که حق داشته است.

آیا میتوانم اینکار را تا پایان ماه نوامبر به پایان ببرم شاید نه و اين کار در ماه دسامبر بتواند خاتمه یابد.

لوموند میپرسد برخی از کندی کار شما انتقاد میکنند، آیا این به احتمال نظامی شدن کار دامن نمیزند؟

آقای البرادعی میگوید زبان قدرت را زمانی میشنویم که کلام دیپلماسی بی خاصیت شده باشد، به بیانی سیاست تهديد و تحبيب هردو موجود است ومن نمیتوانم توجهی به یکی ازایندو داشته باشم. من میخواهم اين نظر مبنی بر بمباران ایران يا اينکه ايران صاحب بمب اتمی خواهد شد را ازافکار دورکنم، عراق خود یک نمونه در همین زمینه است.

روزنامه نگار سپس درباره حمله نظامی اسرائیل به سوریه واز شایعاتی پرسش می کند که نقاط بمباران شده درخاک سوریه تاسیسات اتمی بوده است.

آقای البرادعی پاسخ میدهد ما در این زمینه کوچکترین خبری دریافت نکرده ه ایم و ما حتی با سرویس اطلاعاتی چند کشور نیز تماس گرفتیم و گفتیم که اگر شما اطلاعاتی دارید بما بگوئید تا آن را تعقیب کنیم، کما اینکه به محل رفتیم و نشانه ای از اتم نیافتیم اما در مورد کره شمالی در سال ۹۲، به شورای امنیت رفتیم و مشکلاتمان را بازگو کردیم.

لوموند میپرسد آيا چنين اقدام نظامی روی برنامه اتمی ایران تاثير می گذارد؟ آقای برادعی در پاسخ می گويد من حقیقتا نمیدانم، این ها پرسش های مهمی است که باید آگاهانه به آن پاسخ داد.

XS
SM
MD
LG