مسکو امروز، يکشنبه، با تدابير امنيتی شديد صحنه اجتماعی به ياد آنا پوليتکووسکايا روزنامه نگاری بود که سال گذشته به قتل رسيد.
صدها تظاهرکننده در اين اجتماع از مقامات روسيه خواستار شناسائی قاتل يا قاتلين خانم پوليتکووسکايا شدند، که تحقيق و جستجو پايه و اساس حرفه اش را تشکيل ميداد.
حزب اتحاد دمکراتيک خلق، حزبی مخالف دولت که ميخائيل کازيانوف نخست وزير پيشين رهبری آن را بر عهده دارد، جزو برگزار کنندگان اجتماع بود.
پليس روز شنبه پنج خارجی فعال و مدافع حقوق بشر را که برای شرکت در مراسم يادبود خانم پوليتکووسکايا به مسکو سفر کرده بودند برای مدتی کوتاه توقيف کرد .
اين پنج نفر که از بريتانيا، آلمان و اسپانيا هستند ميگويند توقيف آنان به بهانه تخلف از مقررات ويزای سفر انجام گرفته بود.
خانم پوليتکووسکايا روز هفتم اکتبر سال گذشته، در چنين روزی، به قتل رسيد.
خانم پوليتکووسکايا در باره جرائم جنگی در چچن، گزارش ميداد و علنا از ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه انتقا ميکرد.
بيش از شصت شخصيت سرشناس جهان، در نامه ای که ديروز در روزنامه تايمز لندن چاپ شد از روسيه خواستار شناسائی و مجازات قاتل يا قاتلين خانم پوليتکووسکايا و حراست از روزنامه نگاران شدند.
مقامات روسيه ده نفر را در ارتباط با قتل خانم پوليتکووسکايا بازداشت کرده اند که دو نفر از آنان آزاد شده اند.