جلال طالبانی رئيس جمهوری عراق ميگويد بغداد به چين سفارش خريد سلاح های سبک داده است زيرا آمريکا قادر به فراهم کردن آنها نيست، و در تحويل دادن محموله های تسليحاتی کُند است.
آقای طالبانی روز چهارشنبه به روزنامه واشنگتن پست گفت اين سلاح ها که ارزش آنها به حدود صد ميليون دلار ميرسد برای نيروی پليس عراق است.
آقای طالبانی که برای مذاکره با پرزيدنت بوش در واشنگتن بود همچنين خواستار تحويل سريع تر سلاح های آمريکائی برای تقويت ارتش عراق شد.
مقامات آمريکائی اذعان دارند که واشنگتن در تحويل دادن تمامی اقلام مورد نياز عراق با مشکلاتی روبروست. اما در عين حال ميگويند نيروهای امنيتی عراق حساب قريب دويست هزار اسلحه ای را ندارند که آمريکا تحويل داده بود، و اين نگرانی وجود دارد که بعضی از اين سلاح ها ممکن است به دست گروههای شورشی و ستيزه گری افتاده باشد که دنبال بی ثبات کردن عراق هستند و نيروهای آمريکائی را هدف ميگيرند.