نمانیدگان آلمان و پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد – بریتانیا، فرانسه، ایالات متحده، چین ، و روسیه – معروف به گروه پنج بعلاوه یک - روز ۲۱ سپتامبر در واشنگتن جلسه ای تشکیل خواهند داد، و در باره گسترش تحریم ها علیه ایران، به دلیل برنامه اتمی آن، بحث خواهند کرد.
شورای امنیت تا کنون دو قطعنامه که تحریم هائی را بر ایران بدلیل خودداری از تعلیق تمام فعالیت های غنی سازی برقرار می سازد، تصویب کرده است. بسیاری از ملت ها از آن بیم دارند که ایران زیر پوشش برنامه انرژی اتمی غیر نظامی، جنگ افزار اتمی تولید کند.
در ژوئن ۲۰۰۶، گروه کشورهای پنج بعلاوه یک پیشنهاد کردند که اگر ایران فعالیت غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد، انگیزه های اقتصادی و امتیازات دیگر برای آن فراهم خواهند آورد. آن پیشنهاد هنوز بقوت خود باقی است.
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید ایالات متحده به یک راه حل دیپلماتیک برای تهدید ناشی از برنامه اتمی ایران پای بند است:
**** تمامی نکته این است که سعی شود فشار هرچه بیشتری بر ایران وارد آید تا رفتار خود را تغییر دهد، به درخواست های بقیه جهان توجه کند، یعنی، در این باره که چگونه ممکن است یک برنامه صلحجویانه انرژی اتمی داشته باشد، با بقیه جهان وارد مذاکره شود، در همین حال، به بقیه جهان اطمینان دهد بر آن نیست از این برنامه برای ساختن اسلحه اتمی استفاده کند.
تام کیسی، قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه، می گوید خودداری دولت ایران از شنیدن درخواست های شورای امنیت سازمان ملل متحد، یک تراژدی برای مردم ایران است:
**** و این حالتی است که دقیقا نشان می دهد این دولت تا چه اندازه به رفاه و نیازهای مردم بی اعتنا است. پرزیدنت جرج بوش می گوید پافشاری ایران در دنبال کردن آن نوع تکنولوژی که می تواند برای ساختن جنگ افزار اتمی بکار رود، امنیت بین المللی را تهدید می کند. به این دلیل است که ایالات متحده دوستان و متحدان خود در سراسر جهان را دور هم جمع می کند تا رژیم را منزوی سازند و تحریم های اقتصادی را بر آن وضع کنند.