يک نظر سنجی جديد در باره مناسبات آمريکا و اروپا از اختلاف نظر دو طرف در باره استفاده از زور برای مقابله با برنامه جنجالی اتمی ايران حکايت دارد.
نتايج نظر سنجی سالانه Transatlantic Trends که امروز منتشر شد نشان ميدهد چهل و هفت درصد از پاسخ دهندگان آمريکائی معتقدند واشنگتن بايد گزينه ای نظامی را عليه ايران، در صورتی که ديپلماسی در متوقف ساختن فعاليت های اتمی آن کشور به شکست بيانجامد، حفظ کند. سی و دو درصد گزينه نظامی را رد کرده اند.
در مقابل فقط هجده درصد از پاسخ دهندگان اروپائی از حملات نظامی به ايران در صورت شکست ديپلماسی حمايت کرده اند، و چهل و هفت درصد گفته اند استفاده از نيروی نظامی بايد منتفی شناخته شود.
اين نظر سنجی در عين حال نشان ميدهد که اغلب پاسخ دهندگان آمريکائی و اروپائی معتقدند برای متوقف کردن قابليت های اتمی ايران بايد اقداماتی بيشتر انجام گيرد.
کشورهای غربی به ايران برای تلاش در ساختن تسليحات اتمی زير پوشش برنامه غير نظامی توليد برق ظنين اند، و تهران اين اتهام را رد ميکند.
نظر سنجی در ماه ژوئن و به سفارش يک انستيتوی سياسی آمريکائی و چهار بنياد اروپائی انجام گرفت. نظر سنجان تلفنی با قريب هزار نفر در آمريکا و دوازده کشور اروپائی صحبت کردند.
نظر سنجی نشان ميدهد هفتاد و هفت درصد پاسخ دهندگان اروپائی پرزيدنت بوش و سياست های بين المللی او را تائيد نميکنند، اما در عين حال معرف آن است که پنجاه و چهار درصد از پاسخ دهندگان اروپائی معتقدند اتحاديه اروپا بايد با واشنگتن برای مقابله با تهديد هائی جهانی نظير تغييرات جوّی، اتکای به انرژی و تروريسم بين المللی همکاری کند.
تدوين کنندگان گزارش ميگويند اختلاف نظر کشورهای دو سوی اقيانوس اطلس بر سر جنگ عراق و چگونگی توسل به زور احتمالا حتی پس از آنکه دوران رياست جمهوری آقای بوش نيز به پايان برسد ادامه خواهد داشت.