ديوان عالی کشور در عراق محاکمه ۱۵ نفر از دستياران صدام حسين، ديکتاتور معدوم اين کشور، را به جرم شقاوت گسترده در سرکوب قيام شيعيان در سال ۱۹۹۱ ميلادی آغاز کرد.
سومين محاکمه رهبران ارشد رژيم پيشين عراق امروز (سه شنبه) آغاز شد. اين دادگاه کشتار هزاران تن از شيعيان در استانهای جنوبی کشور را مورد بررسی قرار می دهد که بدنبال حمله متفقين و بيرون راندن ارتش صدام از کويت در سال ۱۹۹۱ با خشونت هرچه تمامتر صورت گرفت.
مدافعين اين پرونده شامل پسر خاله صدام يعنی علی حسن المجيدی است، که به «علی شيميايی» شهرت دارد. وی همان کسی است که بخاطر شرکت در نسل کشی عليه جامعه اقليت کرد در دهه ۱۹۸۰ ميلادی يکبار به مرگ محکوم شد. اين جنايت تحت نام کمپين «انفال» شهرت يافت. دو نفر ديگر همراه با المجيدی در پرونده مربوط به جنايت کردها محکوم به مرگ شده اند.
صدام به جرم کشتار شيعيان در روستای دُجيل در سال ۱۹۸۲ ميلادی محکوم به مرگ و سال پيش اعدام شد.
در خشونتهای ديروز، يک بمب جاده ای استاندار استان جنوبی مثنی را به قتل رسانيد. اين دومين قتل يک استاندار شيعه ظرف ماه گذشته بوده است. اين استاندار، يعنی محمد علی الحسنی، عضو شورای عاالی اسلامی عراق، بزرگترين حزب سياسی شيعيآن در اين کشور است.
در گزارش ديگری گفته شد که نوری المالکی، نخست وزير عراق، ديروز (دوشنبه) برای بهبود بخشيدن به اوضاع امنيتی عراق و افزايش پيوندهای اقتصادی دوطرفه سفر سه روزه ای را به سوريه آغاز کرد. ايالات متحده آمريکا سوريه را به حمايت از شورشيان عراق متهم کرده است.
باز در گزار ش ديگری ساکنين نواحی شمال شرقی عراق می گويند که نيروهای جمهوری اسلامی ايران از بيرون مرز دهکده های کردنشين عراق را زير آتش توپخانه گرفته است. رهبران کرد در حاج عمران از استان اربيل می گويند که آتش توپخانه ای ايران باعث کشتار حشم گشته و موجب فرار ساکنين وحشت زده از روستايشان شده است. يک معلم ساکن اين منطقه به صدای آمريکا گفت ايران تقريبا هر شب اين روستا را به زير آتش می گيرد، و از نورافکن استفاده می کند تا هدفهايش را پيدا کند.