کاندوليزا رايس وزير امور خارجه امريکا می گويد ايران کشوری بسيار خطرناک با سياست های بسيار خطرناک است. او به پافشاری دولت ايران به دنبال کردن جنگ افزار اتمي، پشتيبانی ار تروريسم، مداخله مخرب در عراق و سرکوب مردم ايران اشاره می کند. خانم رايس می گويد راه حل های ديپلماتيک برای چالش های ناشی از اقدامات ايران بسيار امکان پذير است، بشرط اين که جامعه بين المللی با شدت و تعهدی که می تواند عمل کند... ما برای تغيير رفتار ايران ابزاری در اختيار داريم.
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه امريکا می گويد يکی از ابزاری که در دست بررسی است سومين قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد است که تحريم های اضافی بر ايران به دليل برنامه اتمی آن وضع خواهد کرد:
**** ما هم اينک با شريکان خود در شورای امنيت در باره به وجود آوردن بلوک ها و عناصر يک قطعنامه بالقوه گفت و گو می کنيم. و انتظار دارم ظرف چند هفته آينده اين فعاليت شدت پيدا کند. امريکا همچنين بر يک اساس دوجانبه با کشورهای ديگر در مورد مساله ايران کار می کند.
مک کورمک می گويد يک هدف اصلی اين است که ايران از استفاده از سيستم مالی بين المللی برای انجام سياست های مخرب خود باز داشته شود:
**** اين روندی است که به وسيله وزارت خزانه داری امريکا، هنری پالسون وزير خزانه داری و استيوارت له وي، معاون وزارتخانه آغاز شد. و ما به کار با بانک های اروپائي، نهاد های مالی و نيز برخی از بانکهای آسيائی و ژاپنی ادامه می دهيم.
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه امريکا می گويد شرکت های خصوصی نيز از خطرات بازرگانی با ايران آگاه می شوند و احساس نگرانی می کنند:
**** بازرگانان از خود می پرسند: آيا ما واقعا می خواهيم با اين دولت، اگربه شهرت ما به طريقي، به دليل معامله با آن يا برخی از سازمان های وابسته لطمه وارد شود، کار کنيم؟ مک کورمک می گويد ايران خود را منزوی پيدا می کند، و اگر به اين نوع طرح های رفتاری که در ماه ها و سال های گذشته ديده ايم ادامه دهد، فقط خود را منزوی تر خواهد يافت.