آیت الله علی خامنه ای، رهبر، و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، هر دو از تصمیم دولت ایران به جیره بندی بنزین دفاع کرده اند.
این تصمیم به اعتراضات خشونت بار در تهران، پایتخت کشوری غنی از نفت، که شمار پالایشگاه های آن اندک است، منجر شد. اعتراضات پس از آن که گاردهای مسلح در جایگاه های فروش بنزین استقرار یافتند متوقف شد، اما ایرانیان همچمنان خشمگین هستند.
یک ساکن تهران به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: احمدی نژاد وعده بهشت داد، اما دولت او زندگی را برای ایرانیان به جهنم تبدیل کرده است. افزون بر کمبود بنزین، بیکاری بالا، تورم فزاینده، و دشواری جذب سرمایه گذاری خارجی، از دیگر مشکلات اقتصادی ایران است. شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به دلیل خودداری ایران از متوقف ساختن فعالیت غنی سازی اورانیوم و پای بندی به تعهداتی که بر اساس پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی بر عهده گرفته، تحریم هائی وضع کرده است.
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در باره مشکلاتی که مردم ایران با آنها روبرو هستند اظهار نظر کرد:
**** شرایط داخلی که شما در ایران می بینید، پیامد سوء مدیریت اقتصاد ایران به وسیله این دولت است. این واقعیت که شما بنزین را جیره بندی می کنید، تورم دارید، و دولتی در ایران دارید که به بهای عواقب آینده، وام می گیرد، همه این ها نشان می دهد این دولتی است که با قول های خود چک های زیادی می کشد، اما براستی تخصصی را که برای اداره مناسب اقتصاد ایران لازم است ندارد.
مک کورمک گفت تحریم هائی که سازمان ملل متحد وضع کرد نیز، تاثیر خود را آشکار می کند:
**** علائمی وجود دارد که نشان می دهد تحریم ها شرکت در فعالیت های غیر قانونی را برای دولت ایران دشوارتر ساخته است. همچنین برای دولت ایران که در سیستم مالی بین المللی عمل می کند، هزینه هائی ببار آورده است. حالا، این چیزی نیست که نخستین گزینه ما می بود، بلکه گزینه ای است که دولت ایران با خودداری از همکاری با نظام بین المللی، در برابر ما قرار داد.
شان مک کورمک، گفت ایالات متحده و متحدان آن سخت در تلاش هستند مسلم سازند مردم ایران بار تحریم ها را بدوش نکشند، زیرا ما خواهان چنین چیزی نیستیم. او می گوید بزرگترین مشکلی که در برابر مردم ایران قرار دارد این است که دولت ایران قادر نیست اقتصاد کشور را بدرستی اداره کند.