در انفجار بمبی در شهر سامره در عراق، حرم عسکری، مدفن امامان دهم و یازدهم شیعیان، آسیب دید، و هراس از شدت گرفتن خشونت فرقه ای افزایش یافته است. به گفته مقامات پلیس، انفجار موجب شد دو مناره طلائی حرم فرو بریزند.
گزارش های خبری حاکی است این حادثه ساعت ۵/۹ دقیقه بامداد چهارشنبه به وقت محلی روی داد، و دو انفجار به فاصله پنج دقیقه، مناره های حرم را، که در بمب گذاری های سال پیش برجا مانده بودند، تخریب کرد. در پی آن، دولت عراق آمد وشد را به طور نامحدود در بغداد و در سامره ممنوع ساخت.
نوری المالکی، نخست وزیر، در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، گفت او به نیروهای امنیتی دستور داده است بر تدابیر امنیتی در اطراف مراکز مذهبی در سراسر کشور بیافزایند، و افزود: نیروهای عراقی که قرار بود از حرم عسکری حفاظت کنند، برای بازجوئی بازداشت شده اند.
آیت الله عظمی سیستانی، حمله به حرم عسکری را محکوم ساخت و هفت روز عزای عمومی اعلام کرد.
مقتدی صدر، روحانی افزاطی شیعه نیز سه روز سوکواری اعلام کرد و سپاه شبه نظامی المهدی، به رهبری او، مردم را به خویشتنداری فرا خواند. قانونگزاران وفادار به صدر در پاسخ به حمله، مشارکت در پارلمان را به حال تعلیق در آوردند.
رهبران اهل تسنن خواهان آرامش شده اند.
مقامات آمریکائی حمله به حرم عسکری را کوشش القاعده برای ایجاد نارضایتی و دامن زدن به کشمکش های فرقه ای توصيف کردند. رایان کراکر، سفیر آمریکا و ژنرال دیوید پتریوس، در بیانیه ای حمله را محکوم کردند و آنرا "عمل مذبوحانه دشمن " نامیدند.
در واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید از مردم و دولت عراق خواست برای نبرد با دشمن مشترک، القاعده و افراد دیگری که سعی دارند آتش خشونت جدیدی را روشن کنند، با یکدیگر همکاری کنند.
در تهران، محمود احمدی نژاد، آمریکا را در جلوگیری از حمله به حرم عسکری، مسئول دانست. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، کسانی را که دشمنان و بدخواهان ملت عراق نامید، مسئول تخریب مناره ها دانست.
در این میان، یک بمب انداز انتحاری روز چهارشنبه وارد یک کلانتری در شهر مندلی، در نزدیکی مرز ایران شد، خود را منفجر کرد و ۵ پلیس را کشت. در شهر رمادی در شمال عراق، بمب انداز انتحاری دیگری چهار پلیس را در یک پاسگاه کشت.
در نزدیکی شهر کرکوک، در شمال عراق، ستیزه گران بخشی از پلی را ویران کردند. سردبیر روزنامه دولتی الصباخ نیز در بغداد ربوده شد.