رهبران هشت کشور عمده صنعتی جهان کنفرانس سالانه خود را در ميان تشنج و اختلاف ميان آمريکا و روسيه، در شمال آلمان شروع کرده اند.
پرزيدنت بوش امروز در آستانه تشکيل کنفرانس سران هشت کشور عمده صنعتی جهان، موسوم به گره هشت در تفرجگاه هيليگندام در ساحل آلمانی بالتيک، با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ملاقات کرد.
دو رهبردر مورد امکان توافق در زمينه هائی نظير کمک رسانی به آفريقا و مقابله با تغييرات جّوی ابراز خوش بينی کردند.
خانم مرکل خواستار توافق گروه هشت در مورد به نصف رساندن گازهای مضرّ موسوم به گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰ است، که گرم شدن کره زمين به آن نسبت داده ميشود . اما مقامات دولت بوش امروز تاکيد کردند که آمريکا با هيچگونه هدف يا جدولی زمانی در باره اين موضوع در کنفرانس سران هشت کشور عمده صنعتی موافقت نخواهد کرد.
پرزيدنت بوش هفته گذشته خواستار آن شد که پانزده توليدکننده عمده گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۰۸ هدفی را برای پائين آوردن اين گازها در نظر بگيرند.
کنفرانس سران هشت کشور عمده صنعتی تحت الشعاع تشنج و اختلاف رو به تشديد ميان روسيه و آمريکا قرار گرفته است.
ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه از برنامه آمريکا برای استقرار يک سيستم دفاع موشکی در شرق اروپا عصبانی است و آن را تهديدی عليه روسيه دانسته است.
پرزيدنت بوش روز سه شنبه در پراگ ضمن رد اين نظر، روسيه را متهم کرد که به وعده های خود در مورد اصلاحات دمکراتيک عمل نکرده است.
يک سخنگوی آقای پوتين اين نظر را را رد کرد و روسيه را کشوری دموکراتيک و سهيم در ارزش های جهانی دانست .
روسيه در عين حال قويا با حمايت آمريکا از دادن استقلال نظارتی به کوسوو، استان آلبانيائی تبارهای صربستان، مخالف است. روسيه که همواره يک متحد صربستان بوده است، ميگويد دادن استقلال به کوسوو تمامت ارضی صربستان را نقض ميکند.
کنفرانس سران هشت کشور عمده صنعتی در آلمان سه روز طول خواهد کشيد. پليس آلمان محل کنفرانس را بروی قريب صد هزار معترضی که در آن حوالی جمع شده اند بسته است.
آمريکا، کانادا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، ژاپن و روسيه هشت کور عمده صنعتی هستند که گروه هشت را تشکيل ميدهند.
رهبران چين، هند، برزيل، مکزيک و چند کشور آفريقائی نيز به کنفرانس دعوت شده اند.