مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۸ رياست جمهوری آمريکا ازهم اکنون به گونه ای زودرس و به شدت آغاز شده است. جيم مالون Jim Malone خبرنگارصدای آمريکا که کانديداهای رياست جمهوری آمريکا را زير نظر قرار داده است، گزارشی در اين زمينه از واشنگتن ارائه کرده است:
بيش از يک سال و شش ماه به انتخابات رياست جمهوری آمريکا باقی مانده است، اما کانديداهای هر دو حزب سياسی عمده آمريکا که قصد دارند در انتخابات سال آينده رياست جمهوری به رقابت برخيزند، برای ورود به کاخ سفيد از هم اکنون مبارزه شديدی را آغاز کرده اند.
چنين وضعيتی تحليلگران سياسی را شگفت زده نکرده است. کريگ کرافورد Craig Crawford تحليلگر سياسی فصلنامه کنگره آمريکا می گويد: "دراين جا مسأله خلاء قدرت مطرح است و قدرت نمی خواهد شاهد خلائی در برابر خود باشد. من معتقدم اين به همان علت است که در ميان کانديداها چنين شتابی برای پر کردن خلاء روی داده است. در اين ميان رويه رسانه های خبری در پوشش دادن زودرس به مبارزات انتخاباتی برای من غير منتظره بوده است. در واقع اشتياق رسانه ها، مبارزات رياست جمهوری آمريکا را دامن زده است."
دمکرات ها بر اين باورند که پس از هشت سال رياست جمهوری پرزيدنت بوش، سال ۲۰۰۸ سالی است که کاخ سفيد را از جمهوری خواهان باز پس بگيرند.
هيلاری کلينتون، سناتور ايالت نيويورک و همسر بيل کلينتون رئيس جمهوری پيشين آمريکا، پيشتاز ساير کانديداهای دمکرات برای معرفی خود از سوی حزب دمکرات به عنوان نامزد حزب جهت رياست جمهوری است.
سناتور کلينتون، پايان دادن به جنگ در عراق را در رأس اولويت های خود قرار داده است و می گويد: "اگرپرزيدنت بوش تا پيش از پايان زمامداری خود ما را از عراق نجات ندهد، من از همان نخستين روز آغاز رياست جمهوری خويش اين کار را خواهم کرد."
هشت کانديدای وابسته به حزب دمکرات که تاکنون نامزدی خود را برای رياست جمهوری آمريکا اعلام کرده اند، همگی با جنگ در عراق مخالفند، اما در مورد چگونگی خروج سريع نيروهای آمريکا از عراق اختلاف نظر دارند.
باراک اوباما، سناتور دمکرات ايالت ايلينوی که طبق نظرسنجی های اخير در رديف دوم پس از سناتور کلينتون قرار دارد، می گويد: "شما بايد به دنبال اقدامات نماينده و سناتور خود در مجلس نمايندگان و در سنا باشيد و به آن ها بنويسيد که خواستار پايان گرفتن اين فصل غم انگيز در تاريخ آمريکا و آغاز فصل جديدی هستيد که با قدرت ارتش ما تطبيق کند."
نظرسنجی ها نشان می دهد که جان ادواردز سناتور پيشين ايالت کارولينای شمالی همراه با آل گور معاون پيشين رئيس جمهوری آمريکا، در رديف سوم نامزدهای دمکرات قرار گرفته اند، هر چند آقای گور بارها اعلام کرده است که قصد ندارد در انتخابات رياست جمهوری آمريکا شرکت کند.
کريگ کرافورد تحليلگر سياسی مجددا می گويد: "من تصور می کنم وضعيت موجود در مبارزات انتخاباتی حکايت از آن دارد که هيلاری کلينتون رئيس جمهوری بعدی آمريکا خواهد بود. من نمی خواهم بگويم که تغييری در اين وضعيت روی نخواهد داد، اما وضعيت موجود فعلا به گونه ای است که نشان می دهد خانم کلينتون توانسته است همه چيز را به دست آورد که نه تنها نامزد حزب دمکرات اعلام شود، بلکه به رياست جمهوری نيز برسد. بنابراين من تصور می کنم که مبارزات انتخاباتی فعلا برمبنای آزمايش اين فرضيه ادامه خواهد يافت."
در اردوی جمهوری خواهان ۱۰ نفر برای کسب نامزدی حزب به رقابت برخاسته اند. ۹ نفر از اين عده از سياست های پرزيدنت بوش در مورد عراق حمايت می کنند. رودی جوليانی شهردار پيشين نيويورک در نظرسنجی ها همچنان پيشتاز ديگران است. يک علت عمده آن اين است که جمهوری خواهان او را رهبری نيرومند در مورد امنيت ملی آمريکا می دانند که رهبری خود را به دنبال حملات تروريستی سال ۲۰۰۱ نشان داد.
آقای جوليانی می گويد: "اگر ما پرچم سفيد را به اهتزاز درآوريم و جدولی را برای عقب نشينی خود در اختيارعراقی ها بگذاريم و آمريکا را به پذيرش اين موضع وادار سازيم، به نظر من موضعی دفاعی اتخاذ کرده ايم."
جان مک کين سناتور ايالت آريزونا برای کسب نامزدی حزب جمهوری خواه، از آقای جوليانی پيروی می کند. با وجود آن که نظرسنجی ها نشان می دهد که اغلب آمريکائيان مخالف جنگ درعراق هستند، با اين حال سناتور مک کين از استراتژی امنيتی جديد پرزيدنت بوش در عراق قويا حمايت کرده است.
فرد تامپسون سناتور پيشين ايالت تنسی و نيوت گينگريچ رئيس پيشين مجلس نمايندگان از ايالت جورجيا دو تن ديگر از سياستمداران برجسته جمهوری خواه هستند که در حال بررسی و مطالعه اند که آيا به مبارزات جمهوری خواهان ملحق شوند يا نه. اين دو سياستمدار مورد توجه بسياری از محافظه کاران اجتماعی قرار دارند.
محافظه کاران اجتماعی يک حوزه انتخاباتی عمده در داخل حزب جمهوری خواه آمريکا به شمار می رود که بيشتر مورد احترام کريگ کرافورد تحليلگر فصلنامه کنگره آمريکا قرار دارد. آقای کرافورد می گويد: "من تصور می کنم در اواخر تابستان و يا در اوايل پائيز سال جاری چهره های جديدی به ويژه از سوی جمهوری خواهان وارد مبارزات انتخاباتی رياست جمهوری شوند.رای دهندگان جمهوری خواه همچنان در حال جستجو هستند."
آقای تامپسون ممکن است ظرف چند هفته آينده وارد مبارزات انتخاباتی شود، اما آقای گينگريج می گويد در ماه سپتامبر تصميم خواهد گرفت.