امروز سه شنبه به مناسبت اول ماه مه و روز جهانی کارگر مراسمی در سراسر جهان برگزار شد که در بسياری از کشورها به درگيری ميان مردم و مقامات دولتی منجر گرديد.
در تهران، به گزارش خبرگزاری ایلنا، شماری از کارگران از برابر خانه کارگر به سوی ورزشگاه شیرودی، محل برپائی گردهمائی براه افتادند و در طول راه با دادن شعارهائی از جمله: " امنیت شغلی، حق مسلم ما ست" از دولت خواستند به وضعیت صنفی آنها توجه کند.
در هاوانا، مراسم روز اول ماه مه، بدون حضور فیدل کاسترو، رهبر بیمار کوبا برگزار شد. پیشتر شایع شده بود که امکان دارد او برای نخستین بار از زمان واگذاری قدرت به برادرش رائول ،در ژوئیه گذشته، در انظار عمومی ظاهر شود.
ماموران پليس در سرزمين ماکائو در جنوب چين برای متفرق ساختن تظاهرکنندگانی که خواستار شرايط بهتر کاری و ممنوعيت اشتغال کارگران غير قانونی بودند، تيرهای هوائی شليک کردند. ماموران پليس چين پس از آن اقدام به شليک تيرهای هوائی کردند که صدها تن از تظاهرکنندگان در جريان راه پيمائی خود، از خط پليس عبور کردند و به مدت کوتاهی با ماموران پليس درگير شدند. تظاهرکنندگان متعاقبا به راه خود ادامه دادند.
در اندونزی، ده ها هزار تظاهرکننده در خيابان های جاکارتا دست به تظاهرات زدند و خواستار اضافه دستمزد و شرايط بهتر کاری شدند.
در ترکيه، پليس برای متفرق کردن هزاران تظاهرکننده به شليک گازاشک آور و لوله های فشار آب قوی متوسل شد. مقامات ترکيه همچنين برای جلوگيری از تظاهرات چپگرايان در ميدان تقسيم استانبول به مناسبت اول ماه مه، بيش از ۵۰۰ نفر را بازداشت کردند. مقامات ترکيه ورود تظاهرکنندگان را به اين ميدان ممنوع اعلام کردند، اما به رهبران اتحاديه کارگری ترکيه اجازه دادند به مناسبت روز کارگر تاج های گل در ميدان قرار دهند.
پليس آلمان در شهر برلن پايتخت اين کشور دست کم ۴۷ نفر را که در جريان زد وخوردهای مربوط به روز کارگر دست به پرتاب سنگ و بطری زده بودند، بازداشت کرد.
در سراسر روسيه دست کم ۱۰۰ هزار نفر به مناسبت روز کارگر راه پيمائی کردند. تظاهرات روسيه مسالمت آميز بود و تظاهرکنندگان اغلب از انتقاد از کاخ کرملين خودداری می کردند. در مسکو، هزاران تن از ماموران پليس در حالی که حدود ۲۵ هزار تن از اعضای اتحاديه کارگری روسيه در تظاهرات روز کارگر شرکت کرده بودند، تظاهرکنندگان را زير نظر داشتند.
يابلوکو، حزب ليبرال اپوزيسيون روسيه، تظاهرات به مراتب کوچکتری را در پايتخت اين کشور سازمان داده بود. حزب کمونيست روسيه و احزاب هوادار کرملين نيز هر کدام تظاهراتی را سازمان داده بودند. روسيه نام جديدی به روز کارگر داده و آن را "بهار و روز کارگر" ناميده است.