دولت ایران نه تنها به درخواست های بین المللی برای متوقف ساختن برنامه اتمی خود پاسخ نداده، بلکه پا فراتر گذاشته و اعلام کرده است که قصد دارد ساختن دو نیروگاه اتمی دیگر را به مناقصه بگذارد. آنها در بندر بوشهر، در نزدیکی نخستین نیروگاه اتمی ایران، که به وسیله روسیه ساخته می شود، بنا خواهند شد.
روسیه در ماه مارس مهندسان و تکنیسین های خود را، با استناد به تاخیر ایران در پرداخت اقساط ماهانه، از محل اجرای طرح فراخواند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، در باره طرح دولت ایران برای اعلام مناقصه ساختن دو نیروگاه اتمی دیگر به اظهار نظر پرداخت:
**** در این مرحله، با توجه به موضع ایران در جامعه بین المللی در ارتباط با برنامه های اتمی، تمام طرف های خارجی نسبت به انگیزه های واقعی ایران در ساختن دو نیروگاه اضافی بسیار مشکوک هستند.
مک کورمک گفت روسیه در حال حاضر تصمیم گرفته است به تکمیل قرار داد خود برای ساختن نیروگاه بوشهر ادامه ندهد:
**** این واقعیت که ایران مستقیما به دلیل فعالیت های اتمی خود ، بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، اینک هدف دو قطعنامه شورای امنیت قرار دارد، به گمان من موجب خواهد شد شرکت هائی که در ساختن نیروگاه های اتمی فعال هستند، در مورد معامله با ایران در مسائل اتمی درنگ کنند.
پرزیدنت جرج بوش در جریان دیداری با رئیس جمهوری برزیل در کمپ دیوید، نکته مشابهی را یاد آور شد:
**** موضع ما این است که امیدوار هستیم کشورها در معامله با ایران بسیار دقیق باشند، به ویژه به این دلیل که ایران سعی دارد جنگ افزار اتمی تولید کند، و در صورت داشتن آن، تهدیدی عمده برای صلح جهان خواهد بود.
آقای بوش روشن ساخت که بین مردم ایران و رژیم دینی ایران تفاوت می گذارد. او گفت: ما مشکلی با مردم ایران نداریم. واقعیت این است که ایالات متحده احترام فراوانی برای مردم ایران قائل است. با این حال، ما عمیقا نگران دولتی هستیم که در کوشش برای تولید سلاح اتمی، میثاق های بین المللی را نقض می کند.