لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۴

ملوانان از فشار روانی، استنطاق های خصمانه، بودن در سلولهای انفرادی و بستن چشمانشان خبر دادند


ملوانان بريتانيائی که توسط ايران اسير شده بودند ميگويند در دوهفته توقيف شان زير فشار دائم روانی بودند.

سروان فيليکس کارمن رهبر گروه، امروز در يک کنفرانس خبری در لندن گفت چشمانشان را بسته بودند، از آنان خصمانه استنطاق ميکردند، و در سلولهای انفرادی نگاه داشته ميشدند.

سروان کارمن گفت به آنان گفته بودند اگر اعتراف کنند که هنگام دستگيری در آبهای ايران بودند، آزاد ميشوند.

وی تاکيد کرد که عمليات ملوانان کاملا مطابق با ضوابط بازرسی از کشتی ها بود، و هنگامی که گرفته شدند با آّبهای ايران يک و هفت دهم مايل دريائی فاصله داشتند.

ناخدا کريس اير نيز به خبرنگاران گفت نيروهای ايرانی با قايق هائی سريع السير به قايق های بريتانيائی نزديک شدند و سلاحهای خود را به سوی ملوانان نشانه گرفتند. وی گفت ملوانان تصميم گرفتند برای اجتناب از درگيری در نبردی شديد، مقاومت نکنند.

در همين حال آمريکا رفتار و کردار تهران را بشدت مورد انتقاد قرار داده است. سخنگوی شورای امنيت ملی آمريکا با اشاره به برنامه جنجالی اتمی تهران ميگويد آزاد ساختن گروگان ها معرف آن نيست که تهران مسير جامعه بين المللی را در پيش گرفته است. سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا نيز گفت سابقه گروگان گيری تهران به سال ۱۹۷۹ در حمله به سفارت آمريکا باز ميگردد.

ويديوهای تلويزيونی نشان ميدهد بعضی از اين اسرا پيش از آنکه آزاد شوند در تهران از محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری عذرخواهی ميکنند.

بريتانيا ميگويد ملوانانش در آبهای عراق بودند، نه آبهای ايران.

تونی بلر نخست وزير بريتانيا ميگويد توانسته است آزادی گروگانها را بدون هيچگونه معامله ای، يا عذرخواهی، کسب کند.

مقامات آمريکائی ميگويند واشنگتن در کسب آزادی گروگانهای بريتانيائی درگير نبوده است. با اينحال آمريکا ميگويد دسترسی ايران به پنج ايرانی را که در عراق در توقيف نيروهای آمريکائی هستند مورد بررسی قرار داده است. تهران اين پنج نفر را ديپلمات معرفی کرده است اما آمريکا ميگويد آنان در برنامه ريزی حملات عليه سربازان آمريکائی دست داشته اند.

در همين حال بريتانيا در پی اسير شدن ملوانانش در آبراه مورد اختلاف ايران و عراق ميگويد برنامه بازرسی از کشتی ها را در خليج فارس به حالت تعليق درآورده است تا ضوابط اجرائی اين عمليات را بررسی و بازبينی کند.

XS
SM
MD
LG