دو نفر از فعالان برجسته طرفدار حقوق زنان ایران با این احتمال روبرو هستند که نوروز را در سلول های انفرادی در زندان اوین سپری کنند. محبوبه عباسقلی زاده و شادی صدر روز چهارم مارس همراه با ۳۱ زن دیگر در برابر دادگاهی در تهران دستگیر شدند.
هدف آنها این بود که همبستگی خود را با پنج نفر از فعالان و طرفداران حقوق زنان ، که به اتهام سازمان دادن تظاهراتی در تهران در ژوئن ۲۰۰۶، محاکمه می شدند، نشان دهند. تمام بازداشت شدگان، به استثنای خانم صدر و خانم عباسقلی زاده، پس از بازجوئی و متهم شدن به برهم زدن نظم عمومی، با پرداخت وجه الضمان یا سپردن وثیقه، آزاد شدند.
شادی صدر وکیل و روزنامه نگاری برجسته است و نخستین وب سایتی را که به کارهای طرفداران حقوق زنان ایران اختصاص دارد، راه انداخت. او همچنین یک مرکز مشاوره حقوقی و قانونی برای زنان را اداره می کند.
محبوبه عباسقلی زاده ویراستار فصلنامه "زنان" است و پیشتر به دلیل نوشتن مطالبی برای وب سایت های اصلاح طلبان زندانی شده است. آنها هر دو در کوشش برای تغییر قوانین ایران که علیه زنان تبعیض قائل می شود، فعال بوده اند. شادی صدر و محبوبه عباسقلی زاده همچنین اعضای اصلی مبارزه ای هستند که " سنگسار را متوقف کنید" نام دارد ، و در سپتامبر ۲۰۰۶ برای پایان دادن به اعدام با سنگسار در ایران، که اکثریت قربانیان آن زن هستند ، آغاز شد.
سازمان عفو بین الملل می گوید صدر و عباسقلی زاده در سلول های انفرادی زندانی هستند و به امکانات بهداشتی کافی دسترسی ندارند. خانم عباسقلی زاده از زمان دستگیری اجازه نداشته است با کسی تماس بگیرد. دختر او در مصاحبه ای با روزنامه اینترنتی "روز" گفت می ترسد که مادرش با خطر شکنجه روبرو باشد.
آذر نفیسی، استاد دانشگاه و مولف کتاب پرفروش "قرائت لولیتا در تهران" – که خاطرات زندگی او به عنوان استاد ادبیات در ایران پس از انقلاب را در بر می گیرد – رفتار رژیم ایران با زنان را نشانه ای از شکست می داند:
**** دولت برای وادار ساختن زنان به عمل به شیوه ای خاص، از زندان، شلاق، جریمه، و تمام ابزار سرکوب و نیز تبلیغات استفاده کرده است. اما چنان بی تاثیر بوده که تقریبا سه دهه پس از انقلاب هنوز مجبور است آنان را به زندان بیاندازد.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا می گوید: اقدامات دولت ایران علیه زنان شجاعی که در تهران دست به اعتراض می زنند، گرایشی هشدار دهنده از ناشکیبائی نسبت به بیان نظریه ها و دیدگاه های مستقل مردم ایران را برجسته می سازد. کورمک می گوید: امریکا در کنار زنان ایران، که شجاعانه برای حقوق جهانی خود مبارزه می کنند، ایستاده است.