دولت عراق کنفرانسی با شرکت همسایگان خود، از جمله ایران و سوریه، و نیز کشورهای دیگر تشکیل می دهد. از آمريکا دعوت شده است در گفت و گوها شرکت کند و قبول کرده است. قرار است نخستین جلسه روز ۱۰ مارس در بغداد تشکیل شود. دومین جلسه در زمانی در ماه آوریل برپا خواهد شد.
تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید در مورد تصمیم دولت عراق می گوید:
**** خوشحال هستیم که دولت عراق این گام را بر می دارد و همسایگان خود را در حرکت هائی که جریان دارد شرکت می دهد. ما همچنین امیدواریم و انتطار داریم ایران و سوریه نقش های سازنده ای در مذاکرات ایفا کنند.
تونی اسنو می گوید آمريکا در سالهای اخیر در تعدادی از جلسات چند جانبه، از جمله در باره افغانستان در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، و باز سازی عراق در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵، که نمایندگانی از سوی دولت ایران نیز در آنها حضور داشتند، شرکت کرده است. موافقت با مشارکت در کنفرانس آینده عراق با حضور نمایندگان ایران، به معنای تغییر در سیاست آمريکا در مورد مذاکرات مستقیم با ایران نیست:
**** مذاکرات دو جانبه ای بین آمريکا و ایران یا آمريکا و سوریه در محتوای جلسات بغداد در کار نخواهد بود.
ماه مه گذشته، کاندولیزا وزیر امور خارجه آمريکا پیشنهاد کرد مستقیما با ایران گفت و گو کند، به این شرط که درخواست های آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد را برای متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم انجام دهد. او و دیگر مقامات آمريکائی این پیشنهاد را بارها تکرار کرده اند.
تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید می گوید موضع آمريکا تغییر نکرده است:
**** مهم است توجه کنیم این دولت وقتی موضوع ایرانی ها و پیش شرطی برای انجام مذاکرات دو جانبه و نیز مناسبات دیپلماتیک به میان می آید، جدی است، و آن این است که آنها نمی توانند در جهت تولید اسلحه اتمی گام بردارند.
تونی اسنو می گوید کنفرانس پیشنهادی دولت عراق برای کشوری که سعی دارد توانائی های خود را در زمینه های سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی توسعه دهد، گامی مثبت است. او می گوید عراق به واکنش و پشتیبانی کشورها، از جمله ایران نیاز دارد. به گمان ما، دولت ایران می تواند کارهای زیادی انجام دهد که به استقرار صلح در منطقه منجر خواهد شو و به سود خود آن و مردم ایران خواهد بود.
تونی اسنو می گوید اما اگر ایرانی ها می خواهند مناسبات دو جانبه ای با آمريکا داشته باشند، این موضوعی است که به خود آنها بستگی دارد.