نیکولاس برنز، معاون وزارت امور خارجه آمريکا می گوید او به این موضوع که مناقشه با ایران چاره ناپذیر است معتقد نیست، و مسلمأ نمی تواند مطلوب باشد:
**** نظر ما این است که ما باید سعی کنیم از مناقشه نظامی با ایران بپرهیزیم. باید با به کار گرفتن شیوه های دیگر، دیپلماسی، فشار اقتصادی، تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدامات مالی، سعی کنیم ایرانیان را متقاعد سازیم که راه دیگری برای پیشرفت وجود دارد و هزینه ای را که آنها ناچار خواهند بود بابت رفتار فعلی خود بپردازند بالا ببریم.
نیکولاس برنز می گوید پیشنهادی که دولت آمريکا در مه ۲۰۰۶ برای گفت و شنود مستقیم با ایران - در صورتی که فعالیت های غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد – ارائه داد، فوق العاده مهم بود و هنوز به قوت خود باقی است:
**** وقتی در روزنامه ای خواندم که ایالات متحده با ایران مذاکراه نخواهد کرد، تعجب کردم. ما سعی داریم با ایرانیان گفت و گو کنیم. کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه حدود یک ماه پیش این موضوع را تکرار کرد و گفت: من می خواهم روشن سازم که اگر ایرانیان پیشنهاد مذاکره در باره مساله اتمی را قبول کنند... من، کاندولیزا رایس، در مذاکرات حضور خواهم داشت.
نیکولاس برنز می گوید وزیر امور خارجه روشن ساخت که آن مذاکرات همچنین فرصتی برای گفت و گو در باره دیگر مسائل موجود در مناسبات بین آمريکا و ایران خواهد بود:
**** بنابراین یک در خروجی برای بیرون آمدن ایرانیان از انزوا وجود دارد، یک راه دیپلماتیک. راستی، این همان پیشنهادی است که همزمان با چین، روسیه و اتحادیه اروپا داده می شود، و قدرت های بزرگ دیگر نیز از آن پشتیبانی می کنند.
تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید می گوید رهبران ایران فقط باید گام ساده کوچکی بردارند که به سود کشور آنها و مردم ایران خواهد بود.