لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۸

نماینده آمريکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی: جلوگيری از تهديد اتمی ايران


نماینده آمريکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی: جلوگيری از تهديد اتمی ايران
نماینده آمريکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی: جلوگيری از تهديد اتمی ايران

گریگوری شولته، نماینده آمريکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: دنبال کردن جنگ افزار اتمی از سوی دولت ایران، همسایگان آن کشور و جهان را تهدید می کند. او گفت: حتی بدون منفجر کردن یک سلاح اتمی، تمّلک یک زرادخانه اتمی می تواند رهبران ایران را تشویق کند برای پیشبرد بلند پروازی های منطقه ای خود، نیروهای متعارف را به کار گیرند و بر فعالیت های تروریستی شتاب بخشند.

آقای شولته در سخنانی در مونیخ گفت بایسته است که اروپا و آمريکا برای بازداشتن ایران از فراهم آوردن جنگ افزار اتمی، از طریق یک دیپلماسی قاطع با یکدیگر همکاری کنند. وی می افزايد: یک مبارزه غیر نظامی، اگر جدی و پویا باشد و دیگر کشورهای همفکر از آن پشتیبانی کنند، قادر خواهد بود در برابر رژیمی که از انجام قول های اقتصادی خود بازمانده است، برای حفظ درآمدهای دولت به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد، و با مخالفت فزاینده در داخل روبرو است، موفق شود.

شولته اقدام سریع اتحادیه اروپا را در اجرای قطعنامه ۱۷۳۷ ستود. قطعنامه به تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد دستور می دهد تحویل فناوری یا موادی را که می تواند به برنامه های اتمی یا موشکی بالیستیک ایران کمک کند، متوقف سازند. با این حال، به گفته شولته اتحادیه اروپا و کشورهای اروپائی می توانند کار بیشتری برای تقویت دیپلماسی مشترک ما انجام دهند... اروپا باید از تمام امکانات غیر نظامی که در اختیار دارد، استفاده کند.

آقای شولته می پرسد، مثلا چرا دولت های اروپائی نباید اقدامات بیشتری برای جلوگیری از سرمایه گذاری و معاملات مالی در ایران به عمل آورند؟

شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گوید دولت های اروپائی نگران " الزامات قانونی" هستند. اما یاد آور می شود در بخش خصوصی پیشرفتی صورت گرفته است:
**** شرکت ها و سازمان های بازرگانی اروپائی و بین المللی در باره سرمایه گذاری در ایران ، کشوری که اینک تحت تحریم های فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار دارد، یا تامین هزینه های مالی، بر اساس خطر سرمایه گذاری و به خطر افتادن شهرت خود تصمیم می گیرند. بنابراین، تصمیات زیادی وجود دارد که در خارج از بحث هائی که بین دولت ها جریان دارد، گرفته می شود.

شان مک کورمک می گوید آمريکا برای حفظ فشار بر ایران به همکاری با کشورهای دیگر ادامه خواهد داد، و اضافه می کند: این کاری است که با توجه به خطر ، دست یابی ایران به اسلحه اتمی، می توان انتظار داشت. این چیزی است که کسی خواهان آن نیست.

XS
SM
MD
LG