لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ ایران ۲۳:۵۲

طالبانی با درخواست جلوگيری سوريه از وارد شدن ستيزه گران به عراق با اسد ملاقات کرد


جلال طالبانی، رییس جمهوری عراق، در نخستين ديدار يک رئيس جمهوری آن کشور از سوريه طی قريب سی سال اخير، امروز، يکشنبه، به دمشق رفت.

آقای طالبانی با بشار الاسد، رییس جمهوری سوریه، برای مذاکراتی درباره امنیت و تجارت ملاقات کرد. جزئيات مذاکرات که در کاخ رياست جمهوری سوريه انجام گرفت فاش نشده است امامقامات عراقی قبلا گفته بودند آقای طالبانی از آقای اسد خواستار کنترل مرزهای سوريه برای متوقف ساختن رفت و آمد شورشيان به عراق خواهد شد.

بغداد در نوامبر گذشته مناسبات ديپلوماتيک با بغداد را پس از بيست و نه سال از سرگرفت

. صدام حسين در دوران رياست جمهوری اش در عراق، مناسبات با سوريه را برای حمايت آن کشور از تهران در جنگ ايران د عراق در دهه هشتاد قطع کرده بود.

مقامات عراقی میگویند آقای طالبانی از آقای اسد خواستار کنترل مرزهای سوريه برای متوقف ساختن رفت و آمد شورشيان به عراق خواهد شد.

واشنگتن سوريه را متهم کرده است که به ستيزه گران اجازه ميدهد برای پيوستن به شورشيان وارد عراق شوند.سوريه اين اتهام را تکذيب ميکند.

پرزیدنت بوش، روز چهارشنبه، گفت نیروهای آمریکا شبکه های ایرانی و سوری تامين کننده تسليحات و تعليم دهنده دشمنان آمريکا در عراق را نابود خواهند کرد.

احمد حسن البکر، که پيش از صدام حسين رئيس جمهوری عراق بود ، آخرين رئيس جمهوری آن کشور است که در سال ۱۹۷۹ ، هنگاميکه حزب های بعث بر عراق و سوريه حکمرانی ميکردند، به سوريه سفر کرد.

XS
SM
MD
LG