لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۴:۱۰

رايس پس ازملاقات با عباس  مشارکت بيشترآمريکا در حل منازعه خاورميانه را وعده داد


کاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريکا به محمود عباس رئيس خودمختاری فلسطينی قول داده است واشنگتن درگيری و مشارکت خود را در تلاش های مربوط به حل و فصل منازعه اسرائيلی - فلسطينی بيشتر کند. خانم رايس اين موضوع را امروز در يک کنفرانس خبری که با حضور آقای عباس و پس از ملاقات آنان در شهر رام الله در کرانه غربی رود اردن برگزار شد مطرح ساخت.

وزير امورخارجه آمريکا گفت دولت بوش از خواست درگيری و مشارکت بيشتر آمريکا در روند صلح خاورميانه با خبر است و به اين خواست پاسخی مقتضی خواهد داد.

آقای عباس گفت به خانم رايس گفته است که وی با ايده تاسيس يک کشور فلسطينی با مرزهائی موقت مخالف است و چنين ايده ای را دور از واقعيت ميداند.

واشنگتن تاسيس يک کشور فلسطينی با مرزهائی موقت را در چارچوب طرح موسوم به نقشه راه صلح پيشنهاد کرده است. اين پيشنهاد که سالها قبل ارائه شد به سبب عدم اقدامات اجرائی توسط اسرائيل و فلسطينيان معلّق مانده است.

رئيس خودمختاری فلسطينی همچنين تاکيد کرد که اگر از مذاکرات جديد با حماس برای شکل بخشيدن به يک دولت وحدت فلسطينی نتيجه ای حاصل نشود به انجام انتخابات پيش از موعد متوسل خواهد شد. دولت بوش تقويت موضع آقای عباس در مبارزه قدرت عليه گروه حاکم فلسطينی حماس را دنبال ميکند.

آقای عباس رهبری جناح معتدل تر فتح را برعهده دارد و رقيب حماس است. رام الله دومين مقصد خانم رايس در سفر جاری او به خاورميانه بود.

وزير امورخارجه آمريکا امروز در بيت المقدس با تزيپی ليونی همقطار اسرائيلی خود، برای تبادل نظر در باره ايده اعلام تاسيس يک کشور مستقل فلسطينی با مرزهائی موقت ملاقات داشت ، که گفته ميشود گنجاندن محدوه امنيتی جنجالی اسرائيل درکرانه غربی نيز بخشی از آن است . فلسطينيان ديوار امنيتی را به عنوان يک مرز رد کرده اند و ميگويند اين ديوار در بعضی نواحی از اراضی اشغالی در کرانه غربی ميگذرد. فلسطينيان ديوار مرزی را در عين حال اقدامی از سوی اسرائيل برای تصرف اراضی جديد توصيف کرده اند.

خانم رايس پس از ملاقات با آقای عباس برای گفتگو با ملک عبدالله پادشاه اردن به امان رفت. ملک عبدالله به آمريکا توصيه کرده است در احيای روند معلق مانده صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان بيشتر درگير شود. خانم رايس روز دوشنبه مجددا به بيت المقدس بازميگردد تا با اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل ملاقات کند.

خانم رايس در مصر، عربستان سعودی و کويت نيز برای پيشبرد استراتژی جديد دولت بوش در عراق توقف هائی خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG