لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۱

دولت ايران دسترسی شهروندان به اينترنت را دشوارتر می کند


دولت ايران دسترسی شهروندان به اطلاعات اينترنتی را حتی دشوار تر می کند. گروه ناظر مستقل گزارشگران بدون مرز در پاريس در اطلاعيه ای نگرانی عميق خود را از آينده اينترنت در ايران، جائی که در آن اينک سانسور قانون است نه استثنأ، ابزار داشت. اين اقدام پس از آن صورت گرفت که وب سايت مشترک يو تيوب و روزنامه نيويورک تايمز، به فهرست سياه کشورها افزوده شد.

گروه گزارشگران بدون مرز می گويد رژيم مذهبی ايران سعی دارد برای بستن راه ورود فرهنگ و خبر از خارج يک مرز ديجيتال به وجود آورد – کاری که برای آينده کشور نگران کننده است. کارَبرانِ اينترنت گفتند مقامات ايران ماه ها است که شکل ُکردی " ويکی پديا" – انسکلوپديای آن لاين – را مسدود کرده اند.

به گفته کارشناسان، حدود ٧ ميليون و ٥٠٠ هزار ايرانی به اينترنت دسترسی دارند. در اکتبر، ايران ارتباط های اينترنتی سريع را ممنوع ساخت. سرعت پائين تر، دسترسی به اخبار، فيلم ها، و برنامه های تلويزيونی غرب و داون لود کردن آنها را دشوار می سازد. همچنين از کوشش های دانشجويان ايرانی برای آپ لود و انبار کردن اطلاعات در اينترنت جلوگيری می کند. افزون بر اين، دولت ايران ديدار از وب سايت صدای آمريکا را برای شهروندان قدغن می کند. "جوليان پِين" عضو گروه گزارشگران بدون مرز به روزنامه وال استريت جورنال گفت که اين اقدامات به بازرگانان ايرانی در کوشش برای برقراری ارتباط در داخل و خارج ايران آسيب می رساند.

تام کيسی، کفيل سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا در اظهار نظری در مورد مبارزه دولت ايران با آزادی بيان گفت:

**** ما مسلماً محدوديت های منظم بر آزادی بيان و مطبوعات را که در ايران اتفاق می افتد محکوم می کنيم، و از رژيم ايران می خواهيم به حقوق شهر وندان خود احترام بگذارد.

ديويد گروس، هماهنگ کننده سياست اطلاعات و ارتباطات بين المللی در وزارت امور خارجه گفت : فناورهای ارتباطی بديع، فرصت های جديد اقتصادی و منافعی را که تا چند سال پيش غير قابل تصور می نمود، فراهم آورده است. او گفت اين مسئوليت تمام دولت ها است که مسلم سازند سياست های داخلی آنها فضائی را که به توسعه چنين فناوری هائی منجر می شود، تقويت می کند، و توانائی شهر وندان خود را به دسترسی و استفاده از آنها تضمين کنند.

XS
SM
MD
LG