کنفرانسی که ظاهرا برای بررسی نسل کشی يهوديان توسط ارتش آلمان نازی در جريان جنگ دوم جهانی، اما در اصل برای زير سوال بردن هولوکاست در تهران آغاز شده بود پس از دو روز به کار خود پايان داد.
سازماندهندگان اين گردهمائی آن را کوششی برای انکار نسل کشی جنگ دوم جهانی ندانسته و آنرا صرفاً تجمعی برای بحث موضوع در محيطی بدون محدوديت، عنوان کردند. اما خيلی زود صداهايی در محکوميت اين کنفرانس و اهداف سخيف و ضد انسانی آن از سراسر جهان بپا خاست.
از جمله پاپ بنديکت شانزدهم رهبر کاتوليکهای جهان در اعلاميه ای گفت که جهان هرگز نبايد در برار کشتار ميليونها کليمی در جنگ جهانی دوم بی تفاوت بماند. خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، که اين روزها مهماندار اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل است، اهداف کنفرانس تهران را بطور کلی و يکپارچه رد کرد و گفت: «آلمان هرگز زير سوال بردن هولوکاست را نخواهد پذيرفت.»
فرانکو فراتينی بلندپايه ترين مقام قضائی اتحاديه اروپا، کوشش درجهت تکذيب هولوکاست و بی اهميت جلوه دادن آن را محکوم کرد.
از سوی ديگر تونی بلر، نخست وزير بريتانيا ضمن محکوم کردن کنفرانس تهران و ناميدن آن به عنوان «حادثه ای تکان دهنده وفراتراز تصور»، حکومت ايران را عميقا افراطی توصيف کرد و گفت که سران رژيم اسلامی از روی عمد چنين مواضعی می گيرند. سخنگوی کاخ سفيد درواشنگتن کنفرانس هولوکاست را اهانتی به جهان متمدن و به سنت ايران دربردباری دانست و سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز برگزاری اين کنفرانس را باعث نگرانی شديد جامعه جهانی خواند.
شرکت کنندگان کنفرانس، که جملگی از مطرود شدگان جوامع خودشان، يعنی افراطيون دست راستی، بقايای نازی ها، و نژاد پرستان گوناگون ۳۰ کشور جهان هستند، در پايان با مبتکر برپائی اين کنفرانس، آقای محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، ديدار کردند. وی که بارها مدعی شد کشته شدن شش ميليون کليمی توسط دولت آلمان نازی يک «افسانه» و «اغراق» است، در طی سخنرانی اش گفت: «همانطور که شوروی در جهان محو شد، حکومت اسرائيل نيز محو خواهد شد و بشر نيز آزادی خواهد يافت.»