امروز در گوشه و کنار جهان به مناسبت روز جهانی ايدز آئين های مختلفی برگزار شد که آگاه ساختن عموم به ويژه جوانان از خطرات اين بيماری و راههای پيشگيری و مقابله با آن ، مهم ترين هدف آنها بود .
در نيويورک ، کوفی عنان دبير کل سازمان ملل متحد از رهبران کشورها خواست به برنامه های مبارزه با ايدز شتاب و سرعت بيشتری بدهند. آقای عنان در اجتماعی که در يکی از کليساهای نيويورک برگزار شد گفت مبارزه با ويروس ايدز، که تا کنون بيش از بيست و پنج ميليون انسان را به کام مرگ کشانده و چهل ميليون انسان ديگر را آلوده ساخته ، مهم ترين و بزرگترين چالش برای نسل کنونی است.
اين نوزدهمين سالی است که سازمان ملل متحد، پس از شناخته شدن بيماری ايدز در بيست و پنج سال پيش، روز جهانی ايدز را برگزار ميکند.
آئين های روز جهانی ايدز امروز در اغلب کشورهای آسيائی و آفريقائی با ابتکاراتی کم سابقه و گاه جنجالی همراه بود. در بانکوک، پايتخت تايلند، گروههای فعال در مبارزه با بيماری ايدز، با وصل کردن بيست و پنج هزار کاندوم بهم، بزرگترين کاندوم در جهان را به نمايش گذاشتند. در چين ، دختران محصل، کلاس های درس و آمفی تئاتر ها را با استفاده از روبان های قرمز ، بشکل علامت روز جهانی ايدز تزئين کرده بودند. کره شمالی که ميگويد هيچ موردی از بيماری ايدز در آن کشور وجود ندارد، بر اين شعار تاکيد گذاشته بود که نبودن ايدز در آنجا مديون راهنمائی ها و تعاليم "کيم يانگ ايل" رهبر آن کشور است.
در آفريقا مقامات به مردم هشدار دادند که جنگ عليه ايدز هنوز نه تنها به پيروزی نرسيده است ، بلکه بايد با شدت هرچه بيشتر ادامه يابد. به گفته همين مقامات، در بعضی از کشورهای آفريقائی شمار نوجوانانی که به ايدز مبتلا، و يا به ويروس آن آلوده ميشوند، سير صعودی پيدا کرده است. تنها در سال جاری سه ميليون مورد جديد از آلودگی به ويروس ايدز در قاره آفريقا ثبت شده است، که نيمی از آن مربوط به نوجوانان پانزده ساله تا جوانان بيست و چهار ساله است. در همين حال آمار از افزايش شمار کسانی حکايت دارد که پس از آگاهی از آلوده شدن، برای معالجه و مداوا به مسئولين امور مراجعه ميکنند. شمار افرادی که امسال در آفريقا تحت مداوا قرار گرفته اند قريب ي ک ميليون نفر گزارش شده است ، حال آنکه اين رقم تا چند سال پيش از پنجاه هزار نفر تجاوز نميکرد.