لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۶

سنای آمريکا پيمان  همکاری اتمی آمريکا با هند را تصويب کرد


پيمان همکاری آمريکا با هند در زمينه توسعه تکنولوژی غيرنظامی اتمي، روز پنجشنبه در سنای آمريکا به تصويب رسيد.

اين پيمان که در آخرين ساعات کار روز پنجشنبه با ۸۵ رای موافق در برابر ۱۲ رای مخالف تصويب شد، سال گذشته به امضای رئيس جمهوری آمريکا و نخست وزير هند رسيده بود، و در برابر تعهد هند به گشودن درهای مراکز اتمی غيرنظامی خود به روی بازرسان سازمان بين‌المللی انرژی اتمي، آمريکا را نسبت به عرضه سوخت اتمی و تکنولوژی پيشرفته صلح‌آميز اتمی به هند متعهد مي‌سازد.

سنای آمريکا، که تا پايان سال جاری ميلادی در کنترل اکثريت جمهوريخواه قرار دارد، تبصره‌ها و متمم‌هائی که برای محدود کردن فعاليت‌های اتمی هند از سوی اقليت دمکرات پيشنهاد شدده بود، رد کرد.

پرزيدنت جرج بوش از تصويب اين پيمان در سنای آمريکا خشنودی ابراز کرد و گفت اقدام سنا، تشريک مساعی استراتژيک آمريکا و هند را تقويت مي‌کند.

وزير امورخارجه هند نيز از تصويب پيمان در سنای آمريکا استقبال کرد ولی گفت دولت هند قبل از هر گونه نتيجه‌گيري، روايت نهائی مصوب کنگره آمريکا را بايد بررسی کند.

پيمان اتمی مذکور، هندوستان را از شمول يکی از قوانين آمريکا که معامله اتمی با کشورهائی که پيمان منع گسترش تسليحات اتمی را امضا نکرده باشند، منع مي‌کند، خارج مي‌سازد.

مجلس نمايندگان آمريکا اين پيمان را تصويب کرده است. سناتور جمهوريخواه اينديانا، آقای ريچارد لوگر، رئيس کميسيون روابط خارجی مجلس سنا، از پيمان اتمی هند و آمريکا ستايش کرد و گفت افزايش نظارت سازمان بين‌المللی انرژی اتمی بر تاسيسات اتمی هند، به پيشبرد اهداف امنيت ملی آمريکا کمک مي‌کند.

اما برخی از مخالفات دمکرات اين پيمان گفتند که امکان دارد اين پيمان سبب ترغيب رقابت تسليحاتی در منطقه شود.

سناتور دمکرات ايالت نورث داکوتا، آقای بايرون دورگان، که از مخالفان اين پيمان است، آن را «يک اشتباه دهشتناک» خواند و افزود که اين پيمان به هند که هرگز پيمان عدم گسترش را امضا نکرده است امکان خواهد داد که سلاح‌های اتمی بيشتری تهيه کند.

XS
SM
MD
LG