ژنرال سوندهی بونياراتگلين، فرمانده کودتاچيان تايلند روز چهارشنبه امروز گفت برقراری آرامش در مناطق ناآرام مسلماننشين جنوب تايلند به وقت نياز دارد.
وی اظهار داشت که ناآارامی در سه ايالت مسلماننشين جنوب تايلند يکشبه برطرف نميشود زيرا دههها مورد بياعتنائی قرار گرفته است. وی افزود که برای برقراری صلح در اين اسه استان نميتوان زمانبندی مشخصی تعيين کرد.
دولت نظامی تايلند وعده د اده است که به خشونتی که طی سه سال اخير در استانهای يالا، پاتانی و ناراتيوات جان 17 هزار نفر را گرفته است، خاتمه بخشد.
ژنرال سوندی قرار است به همراه ژنرال بازنشسته سورايود چولانونت، نخست وزير موقت تايلند، روز پنجشنبه (فردا) به نواحی جنوب تايلند سفر کند.
دولت سابق تايلند ناآرامی در ايالات جنوبی را ناشی از اسلامگرايان ستيزهجو جدائيطلب، تبهکاران سازمانيافته و مقامات محلی فاسد ميدانست.
فرماندهان نظامی برای برقراری نظم و آرامش در اين استانها، اداره مرکزی ايالات جنوبی را که در سال 2002 تتوسط دولت نخست وزير برکنار شده تايلند آقای تکسين شيناوارتا منحل شده بود، مجددا به کار انداختند.
اين اداره مرکزی به صورت جائی عمل ميکرد برای تبادل نظر ميان فرماندهان نظامی و مقامات اداری محلی و همچنين برای شنيدن شکايات ساکنان استانهای مسلماننشين جنوب.