لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۳

برنامه های اتمی ايران و کره شمالی از ديد گاه وزير خارجه آمريکا


دولتهای سراسر جهان مراتب حيرت و تأسف خود را از انجام آزمايش اتمی کره شمالی، که کره شمالی خود خبر انجام آن را اعلام کرده است به آگاهی همگان، منجمله کره شمالی رسانيده اند.

در حال حاضر شورای امنيت سازمان ملل متحد سرگرم بحث در مورد کمّ و کيف وضع تحريم عليه کره شمالی است.

در همان حال رژيم روحانيون ايران نيز مصرانه اعلام کرده است که به برنامه اتمی خود ادامه خواهد داد.

محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی در ايران می گويد، دستيابی کامل به چرخه سوخت اتمی هدف ايران است.

رژيم ايران از اطاعت از قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد که خواستار توقف فعاليتهای بازفرآوری و غنی سازی اورانيوم ايران است، امتناع ورزيده است.

از اورانيوم غنی شده می توان هم برای توليد الکتريسيته و هم توليد بمب هسته ای استفاده کرد.

نمايندگان پنج کشور عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، يعنی فرانسه، بريتانيا، آمريکا، چين، و روسيه به انضمام آلمان از هم اکنون بحث خود را در مورد امکانات و جنبه های گوناگون اعمال تحريم عليه ايران آغاز کرده اند.

کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا در مصاحبه ای با شبکه تلويزيونی "سی- بی- اس" آمريکا گفت، فکر نمی کند که ايران پس از آزمايش نخستين بمب اتمی کره شمالی جسورتر شده باشد.

خانم رايس می گويد:" به نظر من احتمالاً عکس اين قضيه صدق می کند، چون هنگامی که ايران اين محکوميت عميق جهانی را عليه کره شمالی مشاهده می کند ... بعيد است بخواهد دست به چنين عملی بزند."

خانم رايس می گويد، احتمالاً قطعنامه تنبيهی غلاظ و شدادی عليه برنامه کره شمالی از طرف شورای امنيت صادر خواهد شد. وزير امور خارجه آمريکا می افزايد، يک چنين واکنشی ايران را وادار خواهد کرد يک بار ديگر عميقاً در باره راهی که در پيش گرفته است بيانديشد. خانم رايس می گويد، علت اين امر هم اين است که قرار گرفتن در چهارچوب فصل هفتم، مساوی است با تلقی کشوری که با چنين وضعی مواجه است، يعنی تلقی شدن آن کشور و فعاليتهای آن به عنوان خطری برای صلح و امنيت جامعه جهانی.

خانم رايس می گويد، به عقيده من هيچ کشوری نمی خواهد در يک چنين فهرستی قرار گيرد.

XS
SM
MD
LG