سازمان فضانوردی آمريکا، ناسا، روز پنجشنبه يک قرارداد چند ميليارد دلاری با شرکت لاکهيد مارتين آمريکا به منظور ساختن يک سفينه سرنشين دار برای سفر به کره ماه منعقد کرد. شرکت لاکهيد، مستقر در ايالت مريلند، معمولاً سفينه های بدون سرنشين ميسازد.
ناسا در نظر دارد که اين کيهان پيما را، که "اوريون Orion" نام گرفته است،جايگزين شاتلهای فضايی کند و فضانوردان را به کره ماه و احتمالاً به کره مريخ بفرستد. کيهان پيمای مورد نظر، که به ماه پيمای "آپولو" شباهت دارد، روی يک موشک قرار خواهد گرفت .
آخرين باری که ناسا با شرکت لاکهيد مارتين قرارداد منعقد کرد در سال ۱۹۹۶ برای ساختن يک سفينه فضايی سر نشين دار بود که قرار بود جانشين شاتل شود. برای ساختن اين سفينه، ناسا مبلغ ۹۱۲ ميليون دلار هزينه کرد؛ اما سفينه، که نام "اکس ۳۳" گرفته بود به دليل مشکلات فنی هرگز ساخته نشد.
شرکت لاکهيد مارتين در قرارداد حاضر دو رقيب سرسخت داشت: شرکت نورتروپ گرومن، که بزرگترين سازنده کشتی در جهان است و شرکت بوئينگ با هم يک تيم رقابتی در برابر شرکت لاکهيد تشکيل داده بودند.
اگر همه چيز طبق برنامه پيش برود، کيهان پيمای "اوريون" در سپتامبر سال ۲۰۱۴ آماده پرواز آزمايشی خواهد شد و تا سال ۲۰۱۹ يا ۲۰۲۰ خواهد توانست به کره ماه سفر کند.
کيهان پيمای اوريون به آپولو شباهت خواهد داشت و جايگزين ناوگان شاتل ۲۵ ساله خواهد شد که قرار است چهار سال ديگر بازنشسته شود.
هفته گذشته مقامات ناسا برآورد کردند که اجرای اين برنامه موجب خواهد شد که احتمال تصادفهای مرگبار برای فضانوردان از يک در دويست به يک در دو هزار برسد.