رائول کاسترو، پس از اعلام زمامداری خويش در حاليکه فيدل کاسترو، ديکتاتور کوبا و برادر رائول، به دنبال عمل جراحي، ظاهراً دوره نقاهت خود را می گذارند.... نخستين بيانات رسمی خود را اعلان کرده است. رائول کاسترو می گويد، به منظور مقابله با هر گونه حمله احتمالی آمريکا به کوبا، نيروهای مسلح کوبا را به حال آماده باش در آورده است.
البته اخطارهايی از اين نوع جز توهم بی محتوايی که گاه بگاه از طرف حکومت کوبا برای مقاصد تبليغاتی اعلام می شود چيز ديگری نيست.
تام شنن Tom Shannon ، مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا در امور نيمکره غربی می گويد، به عقيده آمريکا آنچه که ما امروز در کوبا مشاهده می کنيم ... عملاً جريان انتقال قدرت، منتهي، با سرعت آهسته است.
آقای شنن می گويد:" با توجه به سن و سال فيدل کاسترو و با توجه به بحران بيماری وی به نظر نمی رسد که کاسترو بتواند به تمشيت روزانه امور کشور که دهها سال اختياردار مطلق آن بوده است، بازگردد."
آقای شنن می گويد، نهادهای کشور کوبا در حال تعامل و دادوستد فکری و بده بستان سياسی با يکديگر هستند تا تعيين شود که نظام جديد تقسيم قدرت به چه شکل و نحوی در خواهد آمد."
آقای شنن می افزايد: با اينهمه لحظات حاضر، زمانی است که بايد اجازه داد يک ديالوگ ملی در ميان مردم کوبا صورت پذيرد تا مردم بتوانند مشخص کنند چه آينده ای را برای کشور خود ترجيح می دهند.
آقای شنن می گويد:" فتح باب سياسی و دموکراتيزه کردن جامعه می تواند اشکال گوناگونی به خود بگيرد. اما ما بسيار علاقه منديم ببينيم خود مردم کوبا چه شکلی را برای آينده خود ترسيم می کنند."
کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا می گويد:" از ديرباز اميدواری آمريکا اين بوده است که يک کوبای آزاد، دموکراتيک، و مستقل برای آمريکا بيش از يک همسايه باشد.
اميدواری آمريکا، به قول خانم رايس اين بوده است که کوبا در شمار دوستان نزديک آمريکا در آيد. خانم رايس می گويد، اين هدف اکنون بيش از هر زمان ديگری مد نظر ما است.